İzmir haber: Öğrencilere çamaşırhane ve nakliye desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi üniversite öğrencilerine ücretsiz çamaşırhane ve nakliye hizmeti veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2024 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2024 10:18
Kaynak: BÜLTEN
İzmir haber: Öğrencilere çamaşırhane ve nakliye desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Eğitim Destekleri Şube Müdürlüğü, üniversite öğrencilerine destek olmak için çamaşırhane ve nakliye hizmeti veriyor. Bornova ve Çiğli’de faaliyet gösteren öğrenci çamaşırhanelerinin yanına Buca’da da çamaşırhane çıkacak.

Deterjan, yumuşatıcı ve su giderlerini İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin karşıladığı çamaşırhaneler randevu sistemiyle çalışıyor. Çamaşırlar ücretsiz olarak yıkanıp kurutularak öğrencilere geri veriliyor. Nakliye hizmetinde ise, öğrenci belgeleriyle başvuru yapan öğrencilere İzmir sınırları içerisindeki taşınmalarda araç desteği veriliyor. Her iki hizmet için https://bizvariz.izmir.bel.tr/ adresi üzerinden randevu oluşturulabiliyor.

Eğitim Destekleri Şube Müdürü Rahşan Polat, “Üniversite öğrencilerimizin yaşamlarını kolaylaştıran çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Bornova ve Çiğli’deki iki öğrenci çamaşırhanemiz var. Üçüncü çamaşırhanemizin de Buca’da açılması planlanıyor. Ayrıca öğrencilerimize nakliye hizmeti de sağlıyoruz. https://bizvariz.izmir.bel.tr/ üzerinden randevu oluşturan öğrencilerimiz, çamaşır hizmeti için haftada bir defa, nakliye hizmeti için yılda bir defa randevu alabiliyor. Bu hizmetlerimiz tamamen ücretsiz. Öğrencilerimizin sadece randevu almaları yeterli” ifadelerine yer verdi.

ÖĞRENCİLER MEMNUN

Nakliye hizmeti alarak Bornova Mevlana Mahallesi’nden Naldöken Mahallesi’ne taşınan Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Ozan Tunar: Bir arkadaşımızın vasıtasıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine yönelik desteğinden haberdar olduk. İnternet sitesinden başvuru yaparak bilgilerimizi girdik. Kısa sürede dönüş yaptılar. Eşyalarımızı yaklaşık 2-3 mahalle öteye taşımak için bin lira fiyat söylenmişti ama İzmir Büyükşehir Belediyesi hiçbir ücret almadan bize yardımcı oldu. Günümüzdeki ekonomik koşullar belli. Belki bazı insanlar için bin lira çok yüksek bir ücret olmayabilir ama bu para bizim için önemli. Bu yüzden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz.

Bornova’daki çamaşırhaneden hizmet alan Biyomühendislik Bölümü öğrencisi Ahmet Batuhan Güler: Çamaşırhane hizmeti, öğrenciler için elektrik, deterjan, su konusunda tasarruf sağlıyor. Öğrencilerin ekonomik gücü düşük olduğu için bu hizmeti önemli buluyorum. Burası ayrıca hijyenik. Çalışanlar öğrencilerle çok ilgileniyor. En ufak bir problemde yardımcı oluyorlar. Çamaşırlarımızı yıkıyoruz ve kurutup evimize mis gibi dönebiliyoruz.

Çamaşırlarını öğrenci çamaşırhanesinde yıkatan Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencisi Yiğitcan Aytekin: Burada aldığım hizmet benim işimi çok kolaylaştırıyor. Çamaşırlar yıkanırken burada arkadaşlarla sohbet ediyoruz. Yıkama, kurutma, deterjan, yumuşatıcı gibi her şeyi İzmir Büyükşehir Belediyesi temin ediyor. Belediyemize teşekkür ediyorum” derken, Hemşirelik Bölümü öğrencisi Güneş Keser de “Ben yurtta kalıyorum. Kaldığım yurtta çamaşır makinemiz kaliteli değil. Çamaşırlarımız yıpranıyor. Burada deterjan da ücretsiz olduğu için buraya geliyorum. Hizmetten çok memnunum.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.