İzmir haber: Tarihi eser kaçakçılarına ağır darbe

İzmir’in 2 ayrı ilçesinde tarihi eser kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda çok yasıda tarihi eser ele geçirildi

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 15:26
Kaynak: İHA
İzmir haber: Tarihi eser kaçakçılarına ağır darbe

İzmir'in Selçuk ve Ödemiş ilçelerinde tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyon düzenlendi. Selçuk'ta düzenlenen operasyonda heykel ve 36 sikke ele geçirilirken Ödemiş'te Bizans ve Osmanlı dönemine ait 36 sikke ile 31 obje yakalandı.

Selçuk'ta 4 heykel ve 36 sikke ele geçirildi

Selçuk Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda tespit edilen, bir araca operasyon düzenlendi. Operasyonda toplam 4 heykel ve 36 sikke ele geçirildi.

Operasyon gözaltına alınan 2 şüpheli hakkında a 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefetten adli işlem başlatıldığı bildirildi. Ele geçirilen eserlerin, tarihi ve kültürel açıdan büyük öneme sahip olduğu belirtilirken eserler uzmanlar tarafından incelemeye alındığı öğrenildi.

Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kültürel mirasın korunması konusunda vatandaşların duyarlı olmaları gerektiğini vurgulayarak tarihi eser kaçakçılığına karşı mücadeleye devam edileceğini belirtti.

ödemiş

Ödemiş’te Bizans ve Osmanlı dönemine ait tarihi eserler ele geçirildi

Ödemiş’te bir kişinin tarihi eser kaçakçılığı yapacağı ihbarı üzerine İzmir Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Ödemiş Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Bir evde arama yapan ekipler Bizans ve Osmanlı dönemine ait 36 sikke ile 31 obje, 2 dedektör, 2 alan tarama cihazı ve 1 kazma ele geçirdi. Olayla ilgili hakkında adli işlem başlatılan şüpheli, gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.