İzmir ile Çin arasında akıllı kent iş birliği

İzmir ile Çin arasında akıllı kent teknolojileri iş birliği olanakları masaya yatırıldı

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 10:10
Kaynak: HABER MERKEZİ
İzmir ile Çin arasında akıllı kent iş birliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Çin Halk Cumhuriyeti’nden Chengdu Belediyesi yetkililerini ağırladı. İki şehir arasında imzalanan iyi niyet anlaşması kapsamında yapılan görüşmede, özellikle akıllı kent teknolojileri alanında iş birliği fırsatları ele alındı.

Chengdu Belediyesi heyeti, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek iş birliği imkanlarını değerlendirdi. Heyette, Chengdu Belediye Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı Xie Ruiwu, Chengdu Belediye Halk Kongresi Vekiller Komitesi Başkanı Wang Zhen, Chengdu Wuhou Bölgesi Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Li Liao, Chengdu Jintang İlçesi Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Gong Yaming ve Chengdu Belediye Liman ve Lojistik Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Liu Shuguo yer aldı.

Tugay: Daha yakın ilişkiler kurmak istiyoruz

Başkan Dr. Cemil Tugay, Çin’den gelen heyetlerin İzmir’e olan ilgisinden memnun olduklarını belirterek, “İzmir olarak, Çin ve özellikle kardeş şehirlerimizle daha yakın ilişkiler kurmak istiyoruz. Chengdu ile akıllı şehir teknolojileri başta olmak üzere birçok alanda iş birliği yapabiliriz. Çin’in bu konudaki deneyimlerinden yararlanmak bize büyük fayda sağlayacaktır. Aynı zamanda altyapı ve çevre konularında da bilgi alışverişinde bulunmak için ortak projeler geliştirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ruiwu: İzmir gibi güzel ve gelişen bir şehir

Chengdu Belediye Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı Xie Ruiwu da İzmir ile yapacakları iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ruiwu, “Chengdu, İzmir gibi güzel ve gelişen bir şehir. Sizi Chengdu’da ağırlamaktan mutluluk duyarız. Özellikle akıllı şehir teknolojileri konusunda ortak çalışmalar yapabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.