İzmir’in belediye başkanlarından barış mesajları

Dünya Barış Günü vesilesiyle barışın önemine dikkat çeken İzmir’in Belediye Başkanları verdikleri mesajlar ile geleceğe dair umutlarını paylaştılar.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2024 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2024 13:11
Kaynak: MUHABİR BERKAY ERDEN
İzmir’in belediye başkanlarından barış mesajları

Muhabir-Berkay Erden / Uluslararası bir bayram olma özelliği taşıyan 1 Eylül Dünya Barış Günü tüm dünya ile birlikte İzmir’de de önemli mesajların verildiği bir gün olmaya devam ediyor. İzmir’in Belediye Başkanları Barış Günü’nü anmak için paylaştıkları mesajlarda dünya barışına vurgu yaparak gelecek için Mustafa Kemal Atatürk ve şairlerden aldıkları sözlerin de desteği ile toplumsal barışın ve kardeşliğin önemine dikkat çektiler. İşte İzmir’in Belediye Başkanları’nın 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajları;

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözü ile başladığı paylaşımında şu sözleri kullandı; “Tüm dünyanın kardeşliğe, dayanışmaya ve barışa en çok ihtiyaç duyduğu bu günlerde farklılıklarımızla güçlenerek sevgi temelinde bir toplum olabilmek en büyük hayalimiz. Bu uğurda umutla çalışmaya devam edeceğiz. 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun!”

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan; “1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, savaşların yarattığı acılara karşı barışın, sevginin ve hoşgörünün hüküm süreceği bir dünya özlemimizi dile getiriyoruz. Menemen olarak, barışın simgesi olma kararlılığımızla, çocuklarımızın gülümseyerek büyüdüğü, sevginin hakim olduğu bir gelecek için umutla çalışıyoruz. Barış dolu yarınlar için inancımızı asla yitirmeyeceğiz.”

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir Nazım Hikmet’in “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine…” dizeleriyle başlayarak şu ifadelerde bulundu; “Biz; dili, dini, ırkı ve görüşü ne olursa olsun birlik, beraberlik ve huzur içinde bir yaşama, en çok da sevgi ve barışa inanıyoruz. Tüm insanlığa savaşın ve gözyaşının değil barışın ve huzurun hüküm sürdüğü bir dünya diliyoruz. 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun!”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünü paylaşımın başına kullanarak şu cümleleri kullandı; “Savaşın ve şiddetin yerini, insanlığın barış ve kardeşlik içinde yaşadığı bir dünya diliyoruz. 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun.”

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız; “Barışın egemen olduğu savaşsız ve sömürüsüz bir gelecek umuduyla; tüm insanlığın eşit, özgür ve onurlu bir yaşam sürmesini diliyor, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutluyorum.”

Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit; “Barışın egemen olacağı, savaşların ve şiddetin son bulacağı bir dünya umuduyla 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun.”

Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun; “1 Eylül Dünya Barış Günü’nde; çocukların hep güldüğü, insan haklarına ve temel özgürlüklere saygı duyulduğu, dayanışma ve kardeşlik içinde yaşadığımız bir dünya diliyorum.

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman; “Barışın, kardeşliğin, adaletin ve insan haklarının tüm dünyada egemen olduğu; savaşların, göz yaşlarının sona erdiği bir dünya umuduyla... Herkes için huzur, sevgi ve anlayış dolu bir gelecek dileğiyle… Dünya Barış Günü kutlu olsun.”

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal; “Bizler Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ sözlerini kendimize rehber edindik. Bu doğrultuda ilerleyerek dünyamızın dört bir yanına barış getirmek için çalışacağız. 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun.”

Efes-Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ise tercihini Yaşar Kemal’in “Dağlar, insanlar ve hatta ölüm bile yorulduysa, şimdi en güzel şiir, barıştır.” sözlerinden yana kullandığı kutlama mesajında “1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun” dedi.

Karaburun Belediye Başkanı Av. İlkay Girgin Erdoğan; “Farklılıklarımızın bize güç kattığı, sevgi ve saygıyla birbirimize bağlı kaldığımız bir dünya hayalimiz var. Barış içinde yaşamak için umut dolu adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun!”

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay; “1 Eylül Dünya Barış Günü'nü ‘kutlarken’ savaşı, yıkımı ve acılarını her gün daha fazla yaşadığımız günlerdeyiz... Yaşamın, doğanın, emeğin sömürülmediği, Barışın, özgürlüğün ve adaletin egemen olduğu bir ülke ve dünya özlemi, ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkesi ile yolumuza devam ediyoruz.”

Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık Mustafa Kemal Atatürk’ün "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" sözünü kullanan bir diğer başkan olurken Işık sözlerine şu şekilde devam etti; “Barış, insanlığın en büyük değeridir. Savaşsız, sömürüsüz, eşit ve adil bir dünya umuduyla 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun.”

Kaynak: MUHABİR BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.