İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102'inci yılı coşkuyla kutlanıyor

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102'inci yıldönümü kutlamaları Basmane'den Zafer Yürüyüşü ile başladı. Kutlama programında konuşan Tugay, “Türkiye Cumhuriyeti kimsenin gitmek istediği bir ülke olmasın. Kurtuluş savaşı kahramanları ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk için bu mücadeleden geri kalmayın" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 13:54
Kaynak: HABER MERKEZİ
İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102'inci yılı coşkuyla kutlanıyor

SEMİ TEKTAŞ / İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve STK temsilcileri, BARO Başkanı ile birlikte binlerce insan, Basmane Karakolu’ndan Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyerek İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıldönümünü kutladı. 350 metrelik dev Atatürk posteri ile gerçekleştirilen yürüyüşe binlerce vatandaş eşlik etti. Çelenk töreni ile başlayan resmi programa İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Ordu Komutanı Orgeneral İrfan Özsert, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve diğer protokol üyeleri katılım sağladı. Programda ayrıca Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mesajda okundu. Kutlamalar kapsamında şiir dinletisi ve dans gösterileri düzenlendi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Cemil Tugay, “Türkiye Cumhuriyeti kimsenin gitmek istediği bir ülke olmasın. Kurtuluş savaşı kahramanları ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk için bu mücadeleden geri kalmayın" dedi.

"KURTULUŞ ATEŞİNİN YAKILDIĞI İL, İZMİR!"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, törende yaptığı konuşmasında, "Bugün 9 Eylül İzmir'in kurtuluşunun 102. yılı kutluyoruz.102 yıldır gururla onurla taşıyor ve hissediyoruz. İzmir 9 Eylül demek. 9 Eylül İzmir demek. İzmir kurtuluş savaşının ateşinin yakıldığı şehir demek. 9 Eylül günü İzmir'de kazanılan o zafer Türkiye'mizin, Cumhuriyetimizin yazılışının önsözü demek. Böylesine özel bir günü 102 yıldır kutluyoruz. Bugünün ne kadar özel ve onurlu bir gün olduğunu anlatmaya kelimeler yetmez. 9 Eylül öncesinde İzmir'in işgaliyle başlayan ve ardından Anadolu’da kurtuluş savaşı ateşinin yakılmasıyla devam eden yaklaşık 3 yıl 4 ay süren o mücadele dünyanın en şanlı, onurlu mücadelelerinden birini yapan milletin zaferidir" dedi.

"SİYASİ GÖRÜŞLER VATAN SEVGİSİNİN ÖNÜNE GEÇEMEZ"

Siyasi görüşlerin vatan ve millet sevgisin önüne geçmemesi gerektiğine dikkat çeken Cemil Tugay, "Konuşmalarımızda Sakarya Meydan Muharebesini, 30 Ağustos büyük zaferimizi ve ardından kısa bir zamanda Afyon’dan İzmir'e uzanan o yolculuğu yüzlerce kez anlattık ve dinledik. Ben bugün sadece şunu ifade etmek isterim; Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına düşen görev, böylesine özel bir günde sonuna kadar gurur duymaktır. O büyük kahramanlığa son nefesine kadar saygı duymaktır. Hiçbir saygı ve sevgi sözle kalmamalıdır. Başka hiçbir değer insanın vatanının, milletinin üzerine çıkmamalıdır. O nedenle böyle günlerde tüm yurttaşlarımıza şunu hatırlatmak isterim, bu onurlu ülkeye ve liderine, onun silah arkadaşlarına kurtarmış olduğu bu güzel vatana düşen görevimiz öncelikle sorumluluklarımızın gereğini sonuna kadar yerine getirmek ve vatan ve millet sevgimizi her türlü çıkarın üstünde tutmaktır. O nedenle hiçbir siyasi görüş vatan ve millet sevgisinin önüne geçemez. Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarları söz konusu olduğunda vatandaşlarımıza hizmet söz konusu olduğunda kimse kendini görevini yapmaktan geri alamaz. O nedenle diyorum ki, sevgili gençler ve yoldaşlarım bu ülkenin bu onurlu mücadelenin devamını siz getirin, biz getirelim, hep beraber getirelim" ifadelerine yer verdi.

MÜCADELEDEN GERİ KALMAYIN!

Başkan Tugay, "Türkiye Cumhuriyeti kimsenin gitmek istediği bir ülke olmasın. Kurtuluş savaşı kahramanları ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk için bu mücadeleden geri kalmayın. Yaşasın, İzmir, Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ışığı, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti" ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.