İzmir’in Kurtuluşu 102. Yıl Dönümü'nde coşkuyla kutlanacak

İzmir, 9 Eylül 1922’de düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. İzmir Valiliği’nin koordinesinde düzenlenecek etkinlikler kapsamında, 9 Eylül Pazartesi günü şehir genelinde çeşitli kutlama programları gerçekleştirilecek

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 12:15
Kaynak: BÜLTEN
İzmir’in Kurtuluşu 102. Yıl Dönümü'nde coşkuyla kutlanacak

Kutlamalar, sabah saatlerinde, protokol ve vatandaşların Basmane Polis Merkezi önünden Cumhuriyet Meydanı’na Atatürk posteri taşıyarak yapacağı “102. Yıl Zafer Yürüyüşü” ile başlayacak.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından, Konak Atatürk Meydanı’ndaki hükümet konağı önünde temsili bayrak teslim töreni düzenlenecek. Protokol üyeleri ve vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama töreninde bir araya gelerek gösterileri takip edecek.

Etkinlikler, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’nın “9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu” konulu paneli ile desteklenecek. Ayrıca, 1. Kordon’da süvari birliklerinin gerçekleştireceği atlı yürüyüş ve Güney Deniz Saha Bando Komutanlığı’nın Konak Atatürk Meydanı’ndaki konseri de kutlamaların bir parçası olacak.

Haluk Levent rüzgarı esecek

Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı ile Kültür Park Lozan Kapısı arasında dev Türk Bayrağı taşınarak gerçekleştirilecek fener alayı ile devam edecek. Etkinlikler, Kültür Park Çim Alanı’nda Haluk Levent’in vereceği konserle sona erecek.

İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, tüm İzmirlileri bu anlamlı günün coşkusunu paylaşmaya davet ederek, “9 Eylül, hem yurdumuzun hem İzmir’in bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandığı gündür. 102 yıl önce Anadolu’daki düşman işgaline son veren ecdadımızın bizlere bugün yaşattığı bu büyük gurur vesilesiyle, tüm hemşehrilerimizi kutlama etkinliklerimize katılmaya ve kentimizi Türk bayraklarıyla donatmaya davet ediyorum” dedi.

Kutlama etkinliklerinin detaylı programına, İzmir Valiliği internet sitesinin duyurular bölümünden ulaşılabilir.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.