İzmir iş dünyasından teröre saldırısına kınama

TUSAŞ’a yapılan saldırı sonra İzmir iş dünyası temsilcileri saldırıyı kınayan açıklama yayınladı

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 15:05
Kaynak: BÜLTEN
İzmir iş dünyasından teröre saldırısına kınama

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirildi. 5 kişinin şehit saldırıya İzmir iş dünyası temsilcilerinden birer birer kınama mesajları geldi.

"Cumhuriyet’e uzanan eller kırılır”

Saldırıda hayatı kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Semiha Güneş, “TUSAŞ’a yapılan saldırıyı en yüksek perdeden kınıyor ve lanetliyorum. Ülkemizin iç huzuruna ve barışına kast eden, halka korku salma amacıyla yapılan her tür terör saldırısının karşısındayız, lanetliyoruz, kınıyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu Cumhuriyet’e uzanan her eli kıracak kudrete sahip bir ulus olarak tüm iç ve dış terör odaklarının karşısında olduğumuzu bildiririz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

hüseyin cengiz

“Ulus olarak saldırıların karşısında olacağız”

Ülke güvenliğini ilgilendiren konuların iç siyaset malzemesi yapılmasının doğru olmadığını aktaran İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cengiz, “Türk Havacılık ve Savunma Sanayi merkezine yapılan hain terör saldırısını kınıyorum. Ölenlere Allah’tan rahmet, tüm yaralılara acil şifalar diliyorum. Ülke güvenliğini ilgilendiren ve tüm toplumun hassas olduğu konuların iç siyaset malzemesi yapılmasını doğru bulmuyoruz. Toplumsal barışın yeniden konuşulmaya başlandığı bu dönemde yapılan bu saldırı, belli ellerin Türkiye’yi yeniden karıştırma çabasının eseridir ve ulusumuzla bir olarak bu saldırıların ve hesapların karşısında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

yeşim ışıklı

“Teröre hiçbir zaman teslim olmayacağız”

Hain terör saldırısını kınayan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Işıklı, “Ankara TÜSAŞ’a yapılan hain terör saldırısını kınıyor, hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tüm ulusumuza başsağlığı, yaralılara acil şifa dileriz. Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. Yılını kutlamaya hazırlandığımız bu dönemde gelen bu saldırının ülke barışı ve birlikteliğimizi hedeflediği aşikar. Böylesi terör saldırılarının amacı bellidir, korku iklimi yaratmak ve insanları ayrıştırmak. Biz bu teröre hiçbir zaman teslim olmadık, yine olmayacağız. Eli kanlı katillerin hedeflediklerini boşa düşürmek için dayanışma, ülkemize, değerlerimize, Cumhuriyetimize sahip çıkmak, bize Ulu Önder Mustafa Kemal’den mirastır, bu mirasa da sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

hasa küçükkurt

“Türkiye Cumhuriyeti’ne her zaman sahip çıkacağız”

milli birliğe ve bütünlüğe yönelik her türlü politikanın ve terörün karşısında olduklarını belirten EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt şöyle konuştu;

“EGEV olarak ülkemizin milli birliği ve bütünlüğüne yönelik her tutumun, politikanın ve terörün karşısındayız. TUSAŞ’a yapılan ve birçok şehit ve yaralı verdiğimiz saldırıyı lanetliyor ve kınıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’ni Ortadoğu’nun savaş atmosferine sokmak isteyen iç ve dış mihrakların oyunlarına yabancı değiliz ve tarih boyunca ülkemiz üzerine oynanan oyunları biliyoruz. Bu hesapları boşa çıkarmanın yolu birlik ve beraberlik içinde her tür saldırının karşısında olmaktır. EGEV olarak laik, demokratik, hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkıyor, hiçbir terör saldırısının bu duruşumuzdan bize geri adım attıramayacağını ilan ediyoruz”

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.