İzmir Körfezi, balık ölümlerinde dünyada ilk sırada

İzmir Körfezi'nde son aylarda meydana gelen balık ölümleri devam ederken, Deniz Bilimci Prof. Dr. Doğan Yaşar, 50 günden fazla süren bu ölümlerin dünya rekoru niteliğinde olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 11:15
Kaynak: İHA
İzmir Körfezi, balık ölümlerinde dünyada ilk sırada

İzmir Körfezi'nde meydana gelen balık ölümlerinin bazı bölgelerde hala devam ettiği görüldü. Körfezdeki ölümlerle ilgili olarak geçtiğimiz günlerde İzmir Körfezi Bilim Kurulu oluşturularak, acil eylem planı hazırlanmıştı.

DÜNYADA BÖYLE BİR YOK

Balık ölümleri kadar kokunun da ciddi boyutlarda devam ettiği körfezle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Deniz Bilimci Prof. Dr. Doğan Yaşar, körfezin temizlenmesi için iki noktaya vurgu yaptı.

Doğan Yaşar, “İki olay var; bir arıtmalar çalışacak, bir de o ucube betonlar kırılacak. Arıtmalar zaten çalıştırdıktan sonra 1 yıl içerisinde körfez tekrar maviliğe döner” dedi.

Deniz Bilimci Prof. Dr. Doğan Yaşar, balık ölümlerinde bir dünya rekoru kırıldığından da söz etti. 50 günden uzun süredir devam eden balık ölümlerinin yaşandığını ileten Prof. Dr. Yaşar, “Dünyada böyle bir şey yok. Dünyada genelde göllerde ölümler olur. İnanılmaz bir şey; yani dünyada ben hiç görmedim. Birkaç günlüğüne olur veya birkaç hafta sonra normal geçer” şeklinde konuştu.

doğan yaşar

KÖRFEZ TEMİZLİĞİNDE 2 MADDEYE DEĞİNDİ

Doğan Yaşar açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Burada bilime inanmama olayı var maalesef. Belediye bilime inanmıyor. İnanmadığı için de bilimin söylediği şeyleri yapmıyor; yani yapılması gereken olayları yapmıyor. 2002 yılında gördük biz bunu. 2002 yılında bu körfez simsiyahken, arıtmaların çalıştırılmaya başlamasıyla birlikte bir anda masmaviye döndü. 2003 yılında Göztepe'nin bir kısmı da yüzülür hale geldi. Acil eylem planında açıklanan 15 maddeyle ilgisi yok, sadece dediğim iki madde önemli; arıtmalar çalışacak ve o ucu betonlar kırılacak. Başka bir şeye gerek yok.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.