İzmir Limanı için başvuru yapıldı: Dip taraması yapılacak

TCDD İzmir limanında yapılacak dip taraması ile kapasite artışı ve su sirkülasyonunda iyileşme amaçlarken; bu konuda hazırladığı ,proje dosyasını bakanlığa sundu.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 11:26
Kaynak: MUHABİR BERKAY ERDEN
İzmir Limanı için başvuru yapıldı: Dip taraması yapılacak

Muhabir-Berkay Erden / Yaşanan balık ölümleri ve kirlilikle gündeme gelen İzmir Körfezi’nde bulunan İzmir Limanı’nda Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak dip taraması projesinin dosyası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunuldu. Liman ve Feribot Yönetim Dairesi Başkanlığı İzmir Liman İşletme Müdürlüğü tarafından 90 milyon 400 bin Türk Lirası bedel ile Liman Yaklaşım Kanalında yürütülecek dip tarama faaliyetlerinin başlatılabilmesi için hazırlanan dosyayı alan bakanlık Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin başladığını duyurdu.

Kapasite artacak

Bakanlığa sunulan proje dosyasında yer alan bilgilere göre Liman Yaklaşma (Navigasyon) Kanalı, Akıntı İyileştirme (Sirkülasyon) Kanalı, Yarım Kalan II. Kısım Yeni Konteyner Terminal Alanı, Yarım Kalan II. Kısım Yeni Konteyner Terminal Alanı, Yeni Konteyner Rıhtımı ve Kruvaziyer Liman İskeleleri gibi yapılacak faaliyetlerle limanın kapasitesinin arttırılacağı belirtilirken; Panama Kanalı’ndan geçebilmeleri ile bilinen Panamax ve Post-Panamax tipi yük gemilerinin de gerçekleştirilecek proje ile limanı kullanabileceği bilgisi paylaşıldı. Navigasyon Kanalı’nda eksi 17 metreye kadar dip taraması yapılabileceği bilgisinin paylaşıldı proje dosyasında böylece boyu 300 metreye kadar olan yük gemilerinin limana gelebileceği belirtildi. Yapılacak bakım taraması ile gemi trafiğinin de rahatlayacağının yazıldığı proje dosyasında tarama alanının gemilere bekleme olanağı sağlayacağı belirtildi. 

Kaynak: BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.