İzmir ve Manisa'da acil kamulaştırma kararı

Yapılması planlanan RES nedeniyle İzmir ve Manisa'da bulunan bazı taşınmazlara EPDK tarafından acele kamulaştırma yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 10:15
Muhabir: BERKAY ERDEN
İzmir ve Manisa'da acil kamulaştırma kararı

İzmir ve Manisa il sınırları üzerinde yapılacak Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) projesinin yapılması için proje bölgesinde kalan taşınmazların hazineye tescilinin yapılmasına karar verildi. Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) tarafından yapılacak acele kamulaştırma ile İzmir'in Bergama ve Manisa'nın Soma ilçelerindeki taşınmazların kamulaştırılarak projenin hayata geçirilmesi için adım atılacağı Resmi Gazete'de paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği karar ile İzmir'in Bergama İlçesinde bulunan İneşir, Sarıcaoğlu, Kaplan, Alhatlı, Durmuşlar ve Çamoba Mahallelerindeki 73 taşınmaz kamulaştırılacakken; Manisa'da ise Soma İlçesinin Kiraz ve Kaplan Mahallelerinde 23 taşınmaz olmak üzere iki ilde toplam 96 taşınmaz EPDK tarafından kamulaştırılacağı belirtildi. Kamulaştırma yapılacak 96 taşınmazın listesi ise şu şekilde;

Proje hakkında

Türkiye'nin batı kesiminde yer alacak 180 adet türbinden oluşan projenin bir parçası olan ve toplam 60 türbinden oluşan Uygar RES ile 250 megawatt elektrik üretimi yapılacağı belirtilirken proje inşaatının 21 ay süreceği ve projenin 49 yıl süreyle işletileceği kamuoyuna yansıyan bilgiler arasında yer aldı.

Kaynak: BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.