İzmir Yeşilay Şube Başkanlığı bağımlılıkla mücadelede muhtarlarla dayanışma içinde

İzmir Valiliği, Yeşilay İzmir Şubesi ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele etkinliğinde uzmanlar, öğretim üyeleri ve yerel liderler bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 19:15
Kaynak: BÜLTEN
İzmir Yeşilay Şube Başkanlığı bağımlılıkla mücadelede muhtarlarla dayanışma içinde

İzmir Valiliği, Yeşilay İzmir Şubesi ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Muhtarımla Birlikte Bağımlılıkla Mücadele" etkinliği, 1 Ekim’de Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe İzmir Valisi Süleyman Elban, çeşitli ilçelerin kaymakamları ve 230’a yakın mahalle muhtarı katıldı.

İzmir bağımlılıkla mücadelede kenetlendi

Etkinlik, bağımlılığın önlenmesi ve tedavisi konularında farkındalık oluşturmayı amaçlayan bir dizi bilgilendirici oturumdan oluştu. Vali Elban, muhtarlara bağımlılıkla mücadelede öncü rol üstlenmeleri gerektiğini vurgulayarak, toplum destekli stratejilerin önemine dikkat çekti. Yeşilay İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı ise Yeşilay’ın 104 yıldır bağımlılıkla mücadeledeki katkılarına değinerek, destek beklediklerini belirtti.

İzmir Valisi Süleyman Elban, etkinliğin açılışında gençlere daha sağlıklı bir gelecek sunmanın önemine vurgu yaparak, muhtarlara hitaben, yerel yöneticilerin bağımlılıkla mücadelede öncü rol oynamaları gerektiğini belirtti.

Yeşilay İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, 104 yıldır bağımlılıkla mücadelede aktif rol alan Yeşilay’ın destek beklediğini dile getirirken, YEDAM’ların halka ücretsiz rehabilitasyon hizmetleri sunduğunu ve 115 numaralı hattın kullanılabileceğini duyurdu.

Etkinlikte, Yeşilay Eğitim Yönetimi Uzmanı Afra Sevde Çelebi, bağımlılığın anlaşılması ve eğitim programlarının gerekliliği üzerine kapsamlı bir analiz sundu. Ekonomi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Oğuz Kılınç ise nikotinsiz bir yaşam tarzının faydalarını muhtarlarla paylaştı.

Gerçek hayattan vaka çalışmaları

“Muhtarımla birlikte, Bağılımlılıkla Mücadele” etkinliğinde bağımlılık ve sağlık konusunda İzmir Katip Çelebi Üniversitesi AMATEM'den Uzm. Dr. Başak Bağcı, bağımlılığın sağlık üzerindeki etkisine daha derin bir bakış açısı sunan gerçek hayattan vaka çalışmaları sundu. Muhtarlarımız böylece gündelik hayattan bağlımlılık örnekleri ile eğitimlerini sürdürdü.

Bornova İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden Uzm. Psikolog Ahmet Fırat Turan, kumar bağımlılığının risklerini detaylı bir şekilde muhtarlarımızla paylaşırken, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler Birimi'nden Uzm. Dr. Nurcan Şentürk, bağımlılara yönelik İzmir genelinde halkın ilk basamak sağlık hizmetlerinde kolaylıkla ulaşabileceği ve destek alabielceği koruyucu ve önleyici tedavi seçenekleri hakkında değerli bilgiler verdi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü'nden Polis Memuru Bircan Birkan, bağımlılığın yasal boyutlarına genel bir bakış sunarak, kolluk kuvvetlerinin bağımlılığın önlenmesi ve kontrolündeki rolünü vurgulayan bir sunum gerçekleştirdi.

Kahoot oyunu oynandı

Etkinlik, canlı bir soru-cevap oturumunun ardından katılımcıların bağımlılıkla ilgili konulardaki bilgilerini test eden interaktif bir Kahoot oyunu ile sona erdi. Yarışmaya yoğun ilgi gösteren katılımcı muhtarlar, hem eğitim sonucunda edindikleri bilgileri test etme hem de eğlenerek yarışma deneyimini yaşadılar. Kahoot yarışma sonucunda ilk üçe giren İzmirli Muhtarlara İzmir Vali Yardımcısı Faik Arıcan ve İzmir Yeşilay Şube aşkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. Muhtarlarımızın bağımlılıkla mücadele farkındalık düzeyini arttırmak için düzenlenen bu etkinlikler, bağımlılığın etkileri ve önleme yolları konusunda pratik bir bakış açısı sağlamak üzere tasarlandı.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.