İzmirli kadın belediye başkanlarından Gülşah Durbay’a destek paylaşımı

İzmirli kadın belediye başkanları, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’a yönelik yayımlanan habere sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla sert tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 10:58
Muhabir: MERVE AĞRIÇ
İzmirli kadın belediye başkanlarından Gülşah Durbay’a destek paylaşımı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay arasındaki iddialar, Türkiye siyaset gündemini sarsarak büyük bir tartışma başlattı. Kamuoyunda geniş yankı uyandıran haberde, Özel ve Durbay arasında yasak bir ilişki olduğu, Durbay'ın hamile kaldığı ve bebeği aldırdığı iddia edilirken, Özel'in geçirdiği kazanın ise Durbay'ın babasıyla arasında yaşanan bir kavganın sonucu olduğu öne sürüldü. Bu iddialara sosyal medya üzerinden cevap veren Gülşah Durbay, kolon kanseri olduğunu açıklayarak, kendisine atılan bu iftiraların hukuk yoluyla hesabını soracağını belirtti. İzmirli kadın belediye başkanları, Durbay’a sosyal medya paylaşımlarıyla desteklerini sunarken, kadın siyasetçilere yönelik iftiraların derin yaralar açtığına dikkat çekti.

MUTLU: SONUNA KADAR SEVGİLİ BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Şehzadeler Belediye Başkanımız Gülşah Durbay'a atılan bu çirkin iftira bir kadın olarak beni derinden yaraladı. Bugüne kadar azmederek ve çalışarak geldiği bu noktada kendisini karalamak isteyenleri, bu kirli siyaseti yapanları ve alet olanları şiddetle kınıyorum. Sonuna kadar sevgili Başkanımızın yanındayız. Kadınların iş ve siyasi alandaki başarılarıyla konuşulacağı güne kadar kadına yönelik yapılan her türlü şiddetin karşısında durmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

KINAY: BİRLİKTE İYİLEŞECEK, BİRLİKTE GÜÇLENECEĞİZ!

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay ise “Kirli siyasete alet olmayacağız! Birlikte iyileşecek, birlikte güçleneceğiz!” notuyla paylaşımda bulundu.

DENİZLİ: KADINLARIN YÜKSELİŞİNİN ÖNÜNE GEÇMESİNE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ!

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, “Ailem, siyasete adım attığım günden bu yana, ‘Kızım, Türkiye’de kadın olarak siyaset yapmak ateşle oynamak gibi bir şey. Ne iftiralar biter ne kirli yalanlar… Nolur uzak kal’ der. 15 sene boyunca, hayatta en sevdiğim şey olan ülkem ve insanımız uğrunda çalışmak ve çabalamaktan hiç vazgeçmedim. Belediye başkan adayı olduğum günden beri hakkımda atılmadık iftira, söylenmedik yalan kalmadı. Daha da acısı; bu yalanlar, siyasi rakiplerimizden çok, partimizin kurultay iradesine zerre saygısı olmayan, partimizin birinci olmasını hazmedememiş sözde ‘parti sevdalıları’ tarafından yapıldı. Beni tanıyanlar bilir ve hatta çok da kızarlar suskunluğuma; hakkımda söylenenleri tek bir gün bile umursamadım. Aynı zavallı güruh, 2 Ağustos’tan bu yana, sağlığıyla ilgili çok güçlü bir mücadele veren dostum, Gülüm; Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah’a çok aşağılık ve çirkin bir şekilde saldırıyorlar. Ben de haftalardır ona kendimden örnek verip, bu zavallı zihinleri umursamamasını söylemiştim. İki haftadır, alanlarında uzman hekimlerimizle, hem onun büyük bir aşkla bağlı olduğu görevini sürdürebileceği hem de en iyi şekilde tedavi olabileceği yol haritasını oluşturmaya çalıştık. Nihayetinde dün, Gülüm’ün kemoterapi tedavisi başladı ve biz onun yeniden doğacağı bir yolculuğa çıktık. Aynı gün, hazımsız yalancılar da tekrar işe koyuldular ve yine çirkin yalanlarıyla klavye mesailerine başladılar. Bugün, bana iftira edilen günlerdeki kadar umursamaz olmayacağım, olamayacağım. Siz hazımsız, Cumhuriyet Halk Partisi’nin güveleri, başarı düşmanları ve hainler; o kirli yalanlarınızı, zavallı hayal dünyanızı ve aşağılık komplekslerinizi Sayın Genel Başkanımızın, dostumun ve partimizin başarısı üzerinden uzak tutacaksınız. Sizin yalanlarınızın ve hayal dünyanızın, milletimiz nezdinde hiçbir karşılığı olmadığını, 40 yıl sonra 31 Mart Yerel Seçimlerinde Türkiye’nin birinci partisi olarak ispat ettik. Sizin kodlarınız çözüldü, maskeleriniz çoktan düştü. Son çırpınışlarınızı da her zaman sığındığınız en aşağılık yoldan; kadınlara iftira atarak yapıyorsunuz. Ne yaparsanız yapın, kininizin, partimizin iktidar yolculuğunun ve kadınların yükselişinin önüne geçmesine asla müsaade etmeyeceğiz!” diye aktardı.

SENGEL: UTANSIN SİYASET İÇİN HER ŞEY MÜBAHTIR DİYENLER

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Bir kadın, bir evlat; hastalıkla mücadele ederken böyle bir açıklama yapmak zorunda kalıyor…  Utansın siyaset için her şey mübahtır diyenler…  Gülşah Başkanım, sakın ama sakın üzme kendini, bu dimdik duruşun, herkese örnek olacaktır!  Sonuna kadar tüm enerjimizle yanındayız!” sözlerine yer verdi.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.