İZSU davasında yeni karar: Tüm sanıklar tutuksuz yargılanacak!

Alsancak’ta elektrik akımı nedeniyle iki kişinin hayatını kaybettiği olayda soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 kişinin adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Kararın ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ortak bir  açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2024 00:28
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2024 10:48
Kaynak: HABER MERKEZİ
İZSU davasında yeni karar: Tüm sanıklar tutuksuz yargılanacak!

 Alsancak’ta iki kişinin hayatını kaybettiği olayda İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Eski İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu ve GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel’in de aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanların tamamının adli kontrol şartı ve yurtdışı yasağı ile tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Yapım İşleri Saha Sorumlusu Mürsel Arıcı ve Yapım İşleri Sorumlusu Uzman Alper Doğan’a elektronik kelepçe takılmasına karar verildi. Tutuksuz yargılanan isimler Adliye önündeki kalabalık tarafından alkışlarla karşılandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan davanın ardından ilk açıklamayı yaptı. Tugay, “Mahkemenin arkadaşlarımızı salıverilmesine karar verdi ve sürecin hukuka uygun ilerleyeceğine dair bizlede bir kanaat oluştu” dedi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ


‘Hiç beklemediğimiz anda hiç beklemediğimiz bir şekilde genel müdürümüz, genel müdür yardımcımız ve eski genel müdürümüz gözaltına alındı’ diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Sonra da bunun nereden kaynaklandığını anlamaya çalıştık. Verilen bir bilirkişi raporuna göre alındığı anladık ancak bunlar hukuken geçerli olan iddialar değildi. Hukukçu arkadaşlarımız bu iddiaların yersiz olduğunu savundular. Kurumumuzda mesaisinin başındayken gözaltına alınış şekli bizleri çok rahatsız etti. O dakikadan itibaren ‘acaba bu süreç hukuka uygun yürüyecek mi?’ endişesi içindeydik. Ancak mahkeme onların salıverilmesine karar verdi ve sürecin hukuka uygun ilerleyeceğine dair biz de de bir kanaat oluştu. Kaybettiğimiz iki vatandaşımız ile ilgili yürüyecek sürece katkı vermek için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.
YARINDAN İTİBAREN GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ
İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ise “Biz hiçbir zamanı yargılanmaktan ya ifade vermekten imtina etmedik, korkmadık. Her zaman adli makamlara süreç boyunca yardımcı olmaya çalıştık. Alınan karardan mutlu ve umutluyuz. Bu kentin bazı değerleri temsil ettiğinin farkındayız. Yaptığımız görevi memuriyet olarak değil, temsil ettiğimiz değerleirn taşıyıcısı olarak görüyoruz. Bu nedenle yarından itibaren görevimizin başında olacağız, kent için canla başla çalışacağız” şeklinde konuştu.

11 KİŞİ TUTUKSUZ YARGILANACAK!

Savcı, 9 kişiyi tutuklu yargılama talebi ile sevk ederken mahkeme, şüphelilerin tamamının tutuksuz yargılanmasına karar verdi. İşte isimler: 

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Adana Belediyesi Genel Sekter Yardımcısı ve ESKİ İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, GDZ Elektrik Dağıtım Müdürü Uğur Yüksel, Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan, Operasyon Direktörü Sefa Pişkinleblebici, Yapım İşleri Saha Sorumlusu Mürsel Arıcı, Yapım İşleri Sorumlusu Uzman Alper Doğan ve GDZ personeli Halit Özpelit, Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım, Planlama ve Teknoloji Direktörü Necati Ergin.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.