Kadınlar İkbal ve Ayşenur için yürüdü: Bu sokakları verdiğimiz mücadeleyle aydınlatacağız!

Kadınlar Alsancak’ta İstanbul’da katledilen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil için toplandı. Yapılan açıklamada, “Bu meydanları boş bırakmayacağız. Bu alanları terk etmeyeceğiz. Size asli görevinizi hatırlatacağız. Bu sokakları verdiğimiz mücadeleyle aydınlatacağız” denildi

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 19:18
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 19:20
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kadınlar İkbal ve Ayşenur için yürüdü: Bu sokakları verdiğimiz mücadeleyle aydınlatacağız!

SEMİ TEKTAŞ

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri İzmir Şubeleri İstanbul’da Semih Çelik tarafından vahşice katledilen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil için Alsancak Kültür Merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Temsilcisi Tülin Osmanoğulları, yaptığı açıklamada mücadeleye devam çağrısında bulunurken, “Öldürülen, koruyamadığınız her kadın için karşınıza çıkacağız, sokaklara çıkacağız demiştik. Bugün buradayız. Dün İstanbul'da iki kadın arkadaşımız, iki kadın kardeşimiz Semih Çelik adlı bir kişi tarafından vahşice öldürüldü” diye konuştu.

pl

6284 UYGULANSIN!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Temsilcisi Tülin Osmanoğulları,

“Öldürülen, koruyamadığınız her kadın için karşınıza çıkacağız, sokaklara çıkacağız demiştik. Bugün buradayız. Dün İstanbul'da iki kadın arkadaşımız, iki kadın kardeşimiz Semih Çelik adlı bir kişi tarafından vahşice öldürüldü. İkbal Semih’i defalarca şikâyet ediyor ama sonuç yine bildiğimiz gibi. Hiçbir işlem yapılmıyor, kadınlar korunmuyor. O yüzden bu işin sorumlusu katilleri koruyan, aklayan siyasi iktidarın kendisidir. Bugün yine İstanbul'da sokak ortasında bir kadın kardeşimiz aleni bir şekilde taciz edildi. Peki tacizcilere ne yapıldı? Serbest bırakıldılar. Eğer sosyal medyadaki görüntüler olmasaydı. O şahıslar serbest kalacaktı. Sosyal medyanın gücü sayesinde tutuklandılar. Bu kadar kadın cinayetinin artması, bu kadar tacizin artması, istismarın artması tabi ki tesadüf değil. Tabi ki bu kadın düşmanı politikaların eseridir.

Tüm bu ülkede bu vahşet yaşanırken kadınları korumakla yükümlü devlet ne yapıyordu? Korku filmini aratmayacak bir video yayınladı. Kadınlara nasıl doğum yapmaları gerektiğini söyledi. Sizin işiniz kadınların nasıl doğum yapmasını söylemek değil. Kadınları korumak olan Aile Bakanı diyor ki ‘Biz bu ülkede kadın cinayetlerini durdurmak için kadına yönelik şiddeti önlemek için bütün muhataplarıyla iletişim halindeyiz.” Peki soruyoruz, o muhataplar kim? Sokak ortasında kadın kardeşimizi taciz edenleri serbest bırakan sosyal medya sayesinde tutuklayan İçişleri Bakanlığı mı? Katillere, istismarcılara, caydırıcı cezaları vermeyen Adalet Bakanlığı mı? İstanbul Sözleşmesi'nden çıkıldığında bir çift söz bile etmediniz. 6284 uygulanmadığı için her gün bu ülkede iki üç kadın öldürülürken ses etmiyorsunuz siz mi muhatapsınız? Hayır. Kadına yönelik şiddeti, kadın cinayetleri durdurmanın muhatapları işte burada. Muhatap kadınların platformdur. Bizi muhatap alacaksınız gerçekten samimiyseniz. Bizim her ay yayınladığımız verileri muhatap olacaksınız. Eylül ayında sizin korumakla mükellef olduğunuz 34 kadın öldürüldü. 34 kadını öldürenlerden 31 tanesinin suç kaydı var. Bu suçlular aramızda nasıl elini kolunu sallayarak dolaşıyor? O yüzden size söyledik. Bu meydanları boş bırakmayacağız. Bu alanları terk etmeyeceğiz. Size asli görevinizi hatırlatacağız. Bu sokakları verdiğimiz mücadeleyle aydınlatacağız” diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.