Karabağlar Belediyesi'nden eğitim desteği

Karabağlar Belediyesi, 9 Eylül'de başlayacak 2024-2025 eğitim öğretim dönemi öncesinde dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik önemli bir destek sağlıyor

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 12:28
Kaynak: BÜLTEN
Karabağlar Belediyesi'nden eğitim desteği

Bu kapsamda, belediyenin Sosyal Destek Kartı ve Sosyal Butik hizmetlerinden düzenli olarak yararlanan ailelerin çocuklarına öğrenci başına 750'şer lira eğitim desteği sağlanacak.

Eğitime destek kesintisiz sürüyor

Karabağlar Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde eğitime verdiği destekleri kesintisiz ve çok boyutlu bir şekilde sürdürüyor. Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu sayesinde yüzlerce öğrenciye uygun fiyatlarla ve modern standartlarda konaklama imkanı sunan belediye, ayrıca KARBEM dershanesi aracılığıyla binlerce öğrenciyi lise ve üniversiteye hazırlıyor. Belediyenin eğitim destekleri arasında okulların bakım onarımları, boya ve badana desteği de bulunuyor.

9 Eylül Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde Karabağlar Belediyesi, ilköğretim ve liseye devam eden öğrencileri unutmadı. Bu çerçevede, her ay düzenli olarak nakdi yardım sağladığı Sosyal Destek Kartı'na ve Sosyal Butik’ten erzak ve giyim yardımı alan vatandaşların çocuklarına öğrenci başına 750'şer lira eğitim desteği verilecek. Bu yardım, ailelerin çocuklarının okul gereksinimlerinin bir kısmını karşılamalarına yardımcı olacak.

Dar gelirli ailelere nakdi yardım

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, sosyal belediyecilik anlayışını vurgulayarak, eğitim desteklerinin bu perspektifle devam ettiğini belirtti. Başkan Kınay, “Sosyal Destek Kartı ile her ay dar gelirli ailelere nakdi yardımda bulunuyor, Sosyal Butik aracılığıyla da giyim ve erzak desteği sağlıyoruz. Yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde, bu ailelerin çocuklarını da unutmadık. İlkokul, ortaokul ve liseye devam eden çocuklarının eğitim masraflarına katkıda bulunmak istedik. Geleceğin sahipleri olan gençlerimizin ve çocuklarımızın eğitim hayatında yanlarında olmayı sürdüreceğiz. Daha aydınlık yarınlar için tüm gücümüzle çalışacağız. Tüm öğrencilerimize yeni dönemde başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.