Karşıyaka Belediyesi’nden fuar ziyaretçilerine deprem eğitimi

Karşıyaka Belediyesi, İzmir Enternasyonal Fuarı’na ‘Gezici Deprem Eğitim Simülatörü’ ile katılım sağlayarak iki binden fazla ziyaretçiye deprem eğitimi verdi. Deprem anını gerçeğe en yakın haliyle canlandıran araçta uygulamalı şekilde yapılan eğitimlerin fuar sonuna kadar devam edeceğini ifade eden Başkan Yıldız Ünsal “Belediyeler Sokağı’nda gerçekleşen ücretsiz eğitimlerimize herkesi bekliyoruz” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 15:01
Kaynak: BÜLTEN
Karşıyaka Belediyesi’nden fuar ziyaretçilerine deprem eğitimi

Bu yıl 93’üncü kez gerçekleşen İzmir Enternasyonal Fuarı’na Karşıyaka Belediyesi ‘Gezici Deprem Eğitim Simülatörü’ ile katılım sağladı. Karşıyaka Belediyesi, bir haftada iki binden fazla ziyaretçiye, ‘Gezici Deprem Eğitim Simülatörü’ ile olası afetlerde hayat kurtaracak eğitimler verdi. Deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında yapılması gerekenler uygulamalı şekilde aktarıldı. Afetlerde ilk yardım konusunda bilgiler verildi. Deprem anını gerçeğe en yakın şekilde canlandıran, bir evin mutfak ve oturma odasının canlandırıldığı, iki eksenli simülatörde yapılan ücretsiz eğitimler, 93. İEF’nin son günü olan 9 Eylül akşamına kadar sürecek.

Fuar sonrasında yine vatandaşlarımıza ve öğrencilere eğitimler vermeyi sürdüreceğiz

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Karşıyakamızda gerçekleştirdiğimiz eğitimleri İzmir Enternasyonal Fuarı’na taşıyarak farklı kesimlerden vatandaşlarımıza da ulaşmak istedik. Uzman personelimiz tarafından verilen uygulamalı eğitimlere gösterilen ilgi ve memnuniyet ilk günden bu yana artarak devam ediyor. Olası afetlere karşı hazırlıklı olmak ve farkındalığı büyütmek için 9 Eylül akşamına kadar çok daha fazla sayıda katılımcıya ulaşmayı hedefliyoruz. Fuar sonrasında yine Afet Eğitim Merkezimiz ile Deprem Eğitim Simülatörümüzde vatandaşlarımıza ve öğrencilere eğitimler vermeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.