Karşıyaka’da binden fazla çocuk spora yönlendirildi

Karşıyaka Belediyesi, Sportif Yetenek Ölçüm ve Spora Yönlendirme Merkezi’nde son 5 ayda binden fazla çocuk ve gence hizmet verdi

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 16:03
Kaynak: BÜLTEN
Karşıyaka’da binden fazla çocuk spora yönlendirildi

Türkiye’deki ilçe belediyeleri arasında tek olan Sportif Yetenek Ölçüm ve Spora Yönlendirme Merkezi’nde çalışmalara devam eden Karşıyaka Belediyesi merkezde ücretsiz olarak bilimsel testler uyguluyor ve çocukları becerileri doğrultusunda başarı potansiyelleri en yüksek olan spor branşlarına yönlendiriyor.

spor

Ücretsiz testlerle çocukların performansları analiz ediliyor

Karşıyaka Belediyesi çocukların yeteneklerini tespit etmek ve erken yaşlarda doğru branşlara yönelmelerini sağlamak için çalışıyor. Belediye tarafından Sporu ve sporcuyu destekleme amacıyla kurulan Sportif Yetenek Ölçüm ve Spora Yönlendirme Merkezi ücretsiz olarak hizmet veriyor. Suat Cemile Balcıoğlu Spor Salonu’nda uzman spor eğitmenleri eşliğinde yapılan testlerle 16 farklı performans ve yetenek ölçümü gerçekleştiriliyor. İnsan faktöründen bağımsız dijital altyapı sistemi sayesinde, testlerde elde edilen sonuçlar anlık olarak hesaplanıyor. Bu doğrultuda, 8-10 yaş arası çocukların hangi branşta daha yetenekli olabileceğini yüzdelik oranlar ile ortaya koyan bir rapor hazırlanarak ailelere teslim ediliyor. 11-18 yaş aralığındaki gençlerin de sporcu performans analizleri yapılıyor.

spor

Ölçümler okullarda da yapılabiliyor

Amatör ve profesyonel takımların alt yapılarına da hizmet eden bu tesiste son 5 ayda binden fazla çocuk ve genç yararlandı. Değerlendirme sonuçlarına göre belirli aralıklara takip edilen sporcuların gelişimi bu şekilde izleniyor. Çeşitli nedenlerden tesise gidemeyen çocuklar için başvuru halinde okulların spor salonlarında ölçüm hizmeti veriliyor. Performans ve yetenek ölçümü için www.karsiyaka.bel.tr adresinden randevu alınabilirken aynı zamanda 0 549 260 02 23 numaralı hattan da detaylı bilgi edinilebiliyor.

yıldız ünsal

Geleceğin yıldızları keşfediliyor

Sportif Yetenek Ölçüm ve Spora Yönlendirme Merkezlerinde geleceğin yıldızlarının keşfedildiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “İlçemizdeki her çocuk ve gencin spor kültürü içinde büyüyerek daha sağlıklı ve dinamik bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Çocuklarımızın spor yaşamlarında daha mutlu ve başarılı olabilmeleri için de erken yaşlarda kendilerine uygun branşlara yönelmeleri gerekiyor. Bu ihtiyaca en nitelikli şekilde çözüm sağlayan merkezimizde ücretsiz olarak halkımıza hizmet vermeyi sürdürecek, hem kurslarımız hem de çeşitli organizasyonlarımızla spora ve sporcuya destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.