Karşıyaka’da Çok Sesli Çocuk Korosunda yeni dönem seçmeleri başlıyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen, Çok Sesli Çocuk Korosunda yeni dönem seçmeleri 28 Eylül’de başlıyor. Koroya katılmak isteyenlerin en geç 26 Eylül’de başvuru yapması gerekiyor

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 12:23
Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ
Karşıyaka’da Çok Sesli Çocuk Korosunda yeni dönem seçmeleri başlıyor

Muhabir- Merve Ağrıç/ İzmir Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen, Müziğin evrenselliğini ve çok sesliliğin uyumunu harmanlayan Çok Sesli Çocuk Korosunda yeni dönem seçmeleri başlıyor. Seçmelere katılmak isteyenlerin en geç 26 Eylül Perşembe günü başvuru yapması gerekiyor. Koro için seçmelerin olacağı sınav ise 28 Eylül’de gerçekleşecek. Bu koro sayesinde, çocuklar yeteneklerini keşfedecek, geliştirecek ve sergileyebilecek. Başvuru yapmak isteyenler ise 0232 369 21 52 numaralı telefonu arayarak iletişime geçebilir.

MÜZİĞİN ÇOCUK PSİKOLOJİSİNE ETKİSİ

Müzik, merkezi sinir sistemi, konuşma, düşünme, öğrenme, beden kontrolü gibi merkezleri uyarıyor ve birçok alanda gelişimi destekliyor.  Ayrıca çocukların bilişsel gelişimini, ses ve dil gelişimini, kendilerini ifade edebilmelerini, yaratıcılık becerilerini, soyut düşünmelerine de katkı sağlıyor. Müziğin ruha ve psikolojiye iyi geldiği birçok araştırma tarafından kanıtlanmış. Bu nedenle müzik çocuğun; Sosyal becerilerine katkı sağlar, empati kapasitesini geliştirir, duygu kontrolüne yardımcı olur, özgüven gelişimini destekler, davranışlara olumlu katkı sağlar, dil gelişimine katkı sağlar, dikkati ve hafızayı geliştirir.

Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.