TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyaka'da gündem Madımak: Cem Evi ne zaman bitecek?

Karşıyaka Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Yıldız İşçimenler Ünsal idaresinde gerçekleştirildi. Meclise AK Partili Üyeler ile CHP arasındaki Cem Evi polemiği damga vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 19:54
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 09:44
Kaynak: HABER MERKEZİ
Karşıyaka'da gündem Madımak: Cem Evi ne zaman bitecek?

SEMİ TEKTAŞ/ Karşıyaka Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Yıldız İşçimenler Ünsal idaresinde gerçekleştirildi. Meclise AK Partili Üyeler ile CHP arasındaki Cem Evi polemiği damga vurdu.

"MİLLİ SERVETİMİZ YOK OLDU"

İzmir ve Aydın'da meydana gelen yangınlara ilişkin açıklamalardan bulunan Başkan Ünsal, "Bu haftasonu çok acı bir tablo ile karşılaştık. Başta İzmir ve Aydın olmak üzere yaşadığımız çevrede baş gösteren orman yangınları bizleri çok üzdü. Çevre illerden gelen desteklerle yangınlar uzun da sürse kontrol altına alındı ama milli servetimiz ormanlarımızda çok büyük bir tahribat yaşandı. İçinde yaşayan canlılarımız yok oldu. Her bir vatandaşımızın orman yangınları konusunda sorumluluğu var. Her bir metrekare yeşil alan hepimizin gözü gibi bakması gereken bir değerdir. Bir daha böyle bir olay yaşanmaması için herkesi birlikte çalışmaya, gayret göstermeye ve caydırıcı önlemler almaya davet ediyorum" dedi.

CUMHURİYET DÖNEMİNDE DE...

Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hasan Ünal Madımak anması için yaptığı konuşmasında, “Aleviler Cumhuriyet döneminde de her türlü katliam, baskı, sürgün ve asimilasyon politikalarıyla karşı karşıya kaldılar. Hiçbir zaman yasal anayasal çerçeve içinde Alevi olarak eşit yurttaş statüsünde kabul edilmediler. Kabul edilmemekle kalmayıp hep ayrımcılığa uğradılar. Dersim Katliamında binlerce ölü, yaralı canımız vardı. Bu katliam hiçbir zaman araştırılmadı" dedi.

KENDİMİZİ KANDIRMAYALIM

Hilltown AVM'ye ilişkin açıklamalarda bulunan Ünal, "Bu AVM ile alakalı birçok konuşma yapıldı. Size önerimiz bağımsız bir komisyon oluşturmak. O komisyondan burayla alakalı sağlıklı geri bildirimler almanızdır. Bir önceki toplantıda da gündeme geldi. Gerekli tadilatlar yapılacak. Bildiğimiz kadarıyla mutfak ve idare kısmı ana binada yere taşınacakmış. Pergule yapılacağı söylendi ancak kendimizi kandırmaya gerek yok" dedi.

O İŞ OLMAYACAK!

Ünal'a yanıt veren Yıldız İşçimenler Ünsal, "AVM'de olması gereken inşaatın dışında yer tespit ettik ve mühürledik. Orada pergule imkânı var. Arkadaşlarımız onu uygular ve sığarsa işler yerine girer. Yoksa hiçbir şekilde o iş olmayacak" ifadelerine yer verdi.

SANATA VE SANATÇIYA SAYGISIZLIK

Yücel Ertenin görevden alınmasına tepki gösteren AK Partili Ünsal, "İzBB hepimizin içini acıtan bir karara imza attı. Sahnelediği 70'i aşkın tiyatro oyunu ile 40 ödül almış, İzmir Şehir Tiyatrolarında genel müdürlük yapmış. 2001 yılından bu yana da İzmir Büyükşehir Belediyesi tiyatroları kurucu genel sanat yönetmenliği yapan Yücel Erten hocamızın ellerinden öpmek yerine randevu taleplerine yanıt vermeyip görevden almak iş bilmemezliktir. Sanata ve sanatçıya saygısızlıktır" dedi.

GÜNDEMİMİZDE DEĞİL!

Başkan Yıldız Ünsal araya girerek, "Bizim kürsümüzden Karşıyaka ile ilgili konuşalım. Buradan başka bir başkanı eleştirmeyelim. Karşıyaka'da sabit kalalım. Bu durum meclisin gündeminde değil" dedi.

CEM EVİ İÇİN ÇİVİ ÇAKILMADI

2019 yılında Hüseyin Mutlu Akpınar döneminde Karşıyaka Belediyesi'nin mülkiyetinde bulunan taşınmazın Cem evi yapılmasına ilişkin imzalandığını ancak 5 yıldır çivi dahi çakılmadığını belirterek, "Tugay benim dönemimde cem evini bitireceğiz demişti ancak çivi dahi çakılmamış. Siz bu protokol ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz?" diye konuştu.

İMKANLARIMIZ KISITLI

Ünsal yanıt olarak, "2 dönem öncesini bilmeme imkân yok. Maddi imkanlarımız çok kısıtlı. Bu imkanlarla bizim herhangi bir yapı yapmamız mümkün değil. Önceliğimiz belediyenin işleyişi" ifadelerine yer verdi.

VAKIFIN GÜCÜ VAR

Ünal ise, "Maddi imkanlara katılıyorum. Ancak bu protokol resmidir. Bu alanın tahsis edilmesi durumunda ilgili Hacı Bektaşi Veli Vakfının gücü var. Sadece alanın tahsisi yeterli olur" dedi.

"ÜNAL'I ESKİ CHP'Lİ ZANNEDER"

CHP'li Meclis Üyesi Mustafa Evsen, "Hasan Bey uzun bir konuşma yaptı. Ana teması Sivas katliamıydı. Hasan Bey'i gören eski CHP'li zanneder. TBMM'de bu konuları aynı hassasiyetle değerlendirecek vekilleri AKP sıralarında görmeyi istiyoruz. Sivas araştırılsın önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedilmişti. Dolayısıyla kendisinin bu hassasiyeti bizler için de kıymetli" ifadelerine yer verdi.

"14 YAŞINDA BAŞLADIM SOL SİYASETE"

Mustafa Evsen'e yanıt veren Hasan Ünsal, "Mustafa Bey'e teşekkür ediyorum ancak vekillik hedefim yok. CHP'den gelir gibi konuşuyorsun dedin. Doğru söylüyorsun. Yaşım 52, 14 yaşıdna halk evlerinde sol siyasete başladım" dedi.

"UMARIM HÜKÜMET DERS ALSIN"

CHP Meclis Üyesi Özenç Kalkan ise gündem dışı konuşmasında, " Hepimizin ortak problemi geçim problemi. Genel Başkanımızın düzenlediği geçinemiyoruz mitingi vatandaşlarımızın yoğun katılımı ile ses getirdi. Hepimizin gündeminde olan bu konuyu ülkenin ana gündemine getirmiştir. Umarım hükümet ders çıkarır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.