Karşıyaka’da Kış Spor Okulları’nda yeni dönem kayıtları başlıyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen Kış Spor Okulları’nda yeni dönem kurs kayıtları 2 Eylül’de başlayacak

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2024 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2024 14:54
Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ
Karşıyaka’da Kış Spor Okulları’nda yeni dönem kayıtları başlıyor

Muhabir - Merve Ağrıç / İzmir Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen, Kış Spor Okullarında yeni dönem kayıtları başlıyor. 2011-2018 doğumlu olanları kapsayacak olan basketbol kursu, Muharrem Candaş Spor Salonu’nda gerçekleşecek. 2 Eylül tarihlerinde başvurusu başlayacak olan kursta çocuklar basketbol alanında kendini geliştirebilecek ve sosyalleşebilecek. 

BASKETBOL OYNAMANIN SAĞLIĞA VE PSİKOLOJİYE ETKİLERİ

Basketbol, ​​dünya çapındaki popülaritesi nedeniyle pek çok beceri düzeyine ve yaşa uygun, eğlenceli bir spor. Basketbol oynamak yetişkin bireylerde olduğu gibi çocuklarda da özgüvenin artmasını sağlar ve sorumluluk bilincini geliştirir. Çocuğun yaptığı hatalar sonucunda mağlubiyet yaşanabilir. Ancak çocuk takımına karşı sorumluluğunun farkında vardığında daha iyi olmak için çaba gösterir. Aynı zamanda bazı durumlarda mağlubiyete uğrayabileceğini öğrenerek kabullenme duygusuna sahip olabilir.

Basketbol oynamak; Kas dayanıklığını güçlendirir, denge ve koordinasyonu geliştirir, temel hareket becerilerini geliştirir, vücut kompozisyonunu geliştirir, kalp sağlığını artırır, özgüveni geliştirir, stresi azaltır, takım ruhunu teşvik eder ve iletişim becerilerini geliştirir.

Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.