Karşıyaka’da mozaik kursu yıl sonu sergisi başlıyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen mozaik kursu yıl sonu sergisi, 24 Eylül’de misafirlerini ağırlamak için kapılarını açmaya hazırlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 13:53
Kaynak: MERVE AĞRIÇ
Karşıyaka’da mozaik kursu yıl sonu sergisi başlıyor

İzmir Karşıyaka Belediyesi tarafından ‘Yeryüzünde Gördüğünüz Her Şey Kadının Eseridir’ sloganıyla düzenlenen mozaik kursu yıl sonu sergisi, katılımcılarını ağırlamak için hazırlanıyor. 24 Eylül Salı günü saat 13.00’da açılışının gerçekleşeceği bu sergide, kursiyerler emeklerini sergileme fırsatı bulacak. 24-25 ve 26 Eylül tarihleri arasında devam edecek olan sergi Ali Rıza Bodur Kültür Merkezi’nde misafirlerini ağırlayacak.

MOZAİK KURSU NEDİR?

Sanatsal tasarım branşı olarak tanımlanan mozaik kursu, iç, dış mekânlarda ya da duvar veya zeminlerde uygulanan bir sanat yöntemi. Uygulanacak motif veya figür, kâğıt üzerine çizilir, bir platform hazırlanır. Daha sonra tasarım istenen zemine aktarılır.

BU TÜR KURSLARIN PSİKOLOJİK ETKİLERİ NELER?

Günümüzde hayatın karmaşasından uzaklaşmak, kendimizi geliştirmek ve yeteneklerimizin farkına varabilmek adına çeşitli etkinlikler deniyoruz. Bu etkinlikler kendi benliğimizin, yeteneğimizin farkında varmanın yanı sıra sosyalleşebilmemize ve yeni beceriler edinebilmemize katkı sağlıyor. Bu kurslar sayesinde yeni bir şeyler öğrenirken zihnimizi dinlendirebilir ve sakinleşebiliriz. Tasarımın gücü, insanların düşünce ve duygusal durumlarını etkileyebilme yeteneğinden geliyor. Aynı zamanda yaptığımız tasarımların psikolojiye birçok etkisi de bulunuyor. Kullandığımız renkler ve desenler beynimize direkt olarak aktarılıyor ve bu renkler ruh halimizde değişikliğe neden olabiliyor. Örneğin;

Kırmızı: Enerji, tutku ve hareketlilik hissi uyandırır. Kırmızı, dikkat çekmek ve tutkulu bir mesaj iletmek için kullanılır.

Mavi: Huzur, güvenlik ve sadakat hissi yaratır. Sağlam ve güvenilir bir imaj oluşturmak için mükemmel bir seçenek.

Sarı: Neşe, enerji ve optimizm ile ilişkilendirilir. İlgi çekmek ve pozitif bir atmosfer yaratmak için doğru bir kullanım.

Yeşil: Doğa, tazelik ve büyüme duygusu verir. Çevre dostu veya sürdürülebilir bir mesaj iletmek için çok uygun.

Mor: Lüks, zenginlik ve gizem hissi uyandırır. Genellikle lüks markalar tarafından kullanılır.

Turuncu: Enerji, eğlence ve hareket hissi yaratır. Dikkat çekmek ve enerjik bir hava oluşturmak için kullanılır.

Pembe: Romantizm, sevimlilik ve yumuşaklık duygusu verir. Genellikle kadın ürünleri veya hizmetleri için tercih edilir.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.