Karşıyaka’nın çınarları üniversite sıralarında

Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi’nde eğitimler devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 13:18
Kaynak: BÜLTEN
Karşıyaka’nın çınarları üniversite sıralarında

Karşıyaka Belediyesi, 3. Yaş Üniversitesi’nde 60 yaş ve üstü bireylere yönelik eğitim programlarına devam ediyor. Türkiye’de yerel yönetimler arasında ilk ve tek olan Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi buy yıl ileri yaştaki 87 katılımcıya hizmet veriyor. Katılımcılar zorunlu ve teorik derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel eğitimler de alıyor. Ege Geriatri Derneği’nin iş birliğinde faaliyetlerine devam eden Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi, 60 ile 83 arasında değişen 87 öğrencinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Öğrenciler, haftada iki gün zorunlu, 3 gün seçmeli derslerin gerçekleştirildiği program kapsamında farklı alanlarda eğitim alıyor.

karşıyaka

Yaşlı bireylerin ruhsal ve fiziksel olarak aktif kalması için

Yüz yüze ve çevrim içi olmak üzere hibrit eğitim şeklinde gerçekleştirilen dersler kültür-fizik etkinlikleri, sağlıklı yaşlanma, bütüncül tıp, tarih, yaşlılığın psikolojik, sosyolojik ve hukuksal boyutu ile sağlıklı beslenmenin şifrelerini içeriyor. Yüz yüze eğitimler Karşıyaka Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılırken seçmeli dersle Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde yapılıyor. Seçmeli derslerde öykü atölyesi, ritim çalışmaları, psikodrama, halk oyunları, İngilizce, yaratıcı drama ve ilk yardım uygulamaları alanlarında eğitimler veriliyor. Derslerde Ege, Dokuz Eylül, Katip Çelebi ve Bakırçay Üniversitelerinden akademisyenler gönüllü olarak görev alıyor. 3. Yaş Üniversitesi’nde verilen dersler, bireylerin nörolojik, psikolojik, ruhsal ve fiziksel olarak aktif kalmasına katkı sağlıyor.

karşıyaka

“Herkesin huzurlu yaşam sürmesi için çalışacağız”

Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi’nden 203 katılımcının mezun olduğunu aktaran Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal şöyle konuştu;

“Hayat tecrübeleriyle yolumuzu aydınlatan çınarlarımızın ilçemizde sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşamlarına devam etmelerini çok önemsiyoruz. Türkiye’de ilçe belediyeleri ölçeğinde ilk olan Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi’nde ‘hayat boyu öğrenme eğitim-öğretim’ programıyla 60 yaş üstü vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Bugüne kadar 203 çınarımızın mezuniyet sevinci yaşadığı üniversitede verilen eğitimler sayesinde ileri yaşlı bireylerin ruhsal ve fiziksel olarak aktif kalmasına katkıda bulunuyoruz. Çınarlarımızın mutluluğuna ortak olmak bizim için çok değerli. Proje gönül veren herkese teşekkür ediyorum, Karşıyaka’da her yaştan vatandaşın huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmesini sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz”

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.