Karşıyaka'ya yeni hayvan barınağı

Karşıyaka Belediyesi, yangın felaketi nedeniyle tahliye edilen Celal Üner Hayvan Bakımevi’nin yerinde yenisini yapıyor

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 13:13
Kaynak: BÜLTEN
Karşıyaka'ya yeni hayvan barınağı

Yangın felaketi nedeniyle tahliye edilen Celal Üner Hayvan Bakımevi’nin yerine daha iyi bir barınak inşa edeceklerini söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Yan taraftaki Örnekköy Bakımevimizi de yenileyecek, iki merkezin birlikte hizmet vereceği bölgede çağdaş bir bakım ve sahiplendirme kompleksi yaratacağız” ifadelerine yer verdi. 

Geçtiğimiz ay Yamanlar Dağı’nda meydana gelen orman yangını sırasında tahliye edilen Celal Üner Hayvan Bakımevindeki hayvanlar geçici olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait tesislere emanet edidi. Yeni barınak inşaatı için düğmeye basan Karşıyaka Belediyesi, kısa sürede yeni barınak inşaatına başlayacak. Yanı sıra yan tarafında bulunan Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi de yenilenecek. İki tesisin birlikte hizmet vereceği bölgede; barınma, sağlık, bakım, eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinin yanı sıra sahiplendirme konusunda teşvik edici çalışmalar da yapılacak. 

Konuyla ilgili konuşan Başkan Ünsal “Can dostlarımızın çok daha iyi yaşam şartlarına kavuşacağı, örnek bir barınak inşa edeceğiz. Örnekköy Geçici Köpek Bakımevimizi de yenileyecek, iki tesis ile birlikte her ihtiyaca yanıt verecek bir kompleks yaratacağız. Burası aynı zamanda yeni sahiplendirme üssümüz olacak. Sahipsiz canlarımızı yeni ailelere kavuşturmak için önemli çalışmalar ve düzenlemeler gerçekleştireceğiz” dedi. 

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.