Karşıyakalı öğrencilere yönelik afet farkındalık eğitimleri başladı

Karşıyaka Belediyesi okullarda afet bilincini artırmaya yönelik eğitimler başlattı. Çiğli Fen Lisesi ve Fevzipaşa Ortaokulu’nun ardından Mehmet Ali Lahur Lisesi öğrencilerine Afet Eğitim Merkezi’nde eğitim verildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2024 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2024 16:49
Kaynak: BÜLTEN
Karşıyakalı öğrencilere yönelik afet farkındalık eğitimleri başladı

Karşıyaka Belediyesi olası afetlere karşı hazırlıklı olmak için Örnekköy Şantiye Tesisleri içerisinde bulunan Afet Eğitim Merkezi’nde okullara yönelik farkındalık eğitimlerine başladı. Yüzlerce öğrenciye; deprem, yangın ve sel gibi olası doğal afetlere karşı hayati bilgiler aktarıldı.

KARŞIYAKA

11 FARKLI İSTASYONDA UYGULAMALI EĞİTİM

Farkındalık eğitimleri, 11 farklı istasyondan oluşan etkileşimli bir parkurda düzenleniyor. Öğrenciler, Simülasyon Tırı, Enkaz Koridoru, Sel ve Heyelan Simülasyonu, Fay Kırığı Simülasyonu, Bina Sallantı Simülasyonu, Zemin Sıvılaşma Simülasyonu, Tsunami Simülasyonu, Yangın Söndürme Simülasyonu, Duman Kaçış Koridoru Simülasyonu, İlk Yardım Uygulama İstasyonu ve Arama Kurtarma Aracı İstasyonu gibi başlıklarda, gerçekçi afet senaryolarıyla karşılaşıyor. Bu interaktif eğitimler, öğrencilere yalnızca teorik bilgi vermekle kalmayıp, uygulamalı olarak afet durumlarına hazırlık yapmayı da öğretiyor. 70 dakikalık eğitim programına katılmak isteyen okullar, Karşıyaka Belediyesi’ne resmi bir yazı ile kayıt yaptırabilirler.

KARŞIYAKA

“GÜVENLİ BİR GELECEK İÇİN”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, bu program ile her okula ulaşmayı hedeflediklerini vurgulayarak, “Karşıyaka Belediyesi olarak, okullara yönelik farkındalık eğitimleriyle, çocuklarımızın afetlerle başa çıkma yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Eğitim merkezimizde sunduğumuz simülasyonlar ile öğrencilere olası bir afet durumunda doğru adımlar atmayı öğretiyoruz. Gençlerimizi bu bilinçle yetiştirmek, daha güvenli bir gelecek için atılacak en önemli adımlardan biri. Bu anlayışla, ilçemizdeki tüm okulları merkezimize bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.