Kavacık Üzüm Festivali’ne sayılı günler kala: Çıkın çıkın gelin!

Hafta sonu düzenlenecek Kavacık Üzüm Festivali ile ilgili konuşan kooperatif başkanı Özkan, “Kavacık hazır, bekliyoruz. Çıkın çıkın gelin” çağrısında bulundu

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 13:40
Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ
Kavacık Üzüm Festivali’ne sayılı günler kala: Çıkın çıkın gelin!

İzmir Kavacık Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nurten Özkan, İLKSES TV ekranlarında yayınlanan Sultan Gümüş Kaya ile Birinci Sayfa programına konuk oldu.  Özkan, 14-15 Eylül’de Karabağlar-Kavacık Meydanda düzenlenecek olan Kavacık Üzüm Festivali’ne ilişkin konuştu. 

Kooperatifin 2014 yılında kadınların girişimiyle kurulduğunu kaydeden Başkan Özkan, kadın emeğinin zincir marketlere kadar indiğini söyledi. Kooperatif fikrinden önce kadınların İzmir’in merkezine dahi inmekte güçlük çektiğini dile getiren Özkan, kooperatif ile birlikte üreten kadınlara bir özgüven aşılandığını belirtti.

KAVACIK HAZIR, BEKLİYORUZ

“Kooperatifimiz 2014 yılından beri Kavacık üzümüyle ilgili çalışmalar sergiliyor” diyen Özkan, “Her geçen gün daha başarılı, daha güzel işler, üreticiye destek amaçlı katma değerli ürünler yaratmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımız bu şekilde. Zincir marketlerle çalışıyoruz. Kavacık üzümünün değerini öne çıkarmak, coğrafi işaretle üzümümüzün değerini kaybetmemesi ve daha da ileriye yönelik çalışmalarımız var. Kavacık üzüm pekmezi, Kavacık üzüm suyu, kuru üzüm, sirke bu gibi katma değerli ürünlerimiz var. 7 kurucu üyeyle başladık. Şu an 56 üyemiz var. Fakat biz kooperatif olarak tüm Kavacık kadınına, üreticisine destek oluyoruz. Her yıl çok kalabalık festivalimiz gerçekleşiyor. Yine bu sene keyifli bir festival diliyorum. Tüm illerden gelenler çok oluyor. Bunu duyunca bununla karşılaşınca 'yakın çevreden veya Ankara'dan' geldim dediklerinde kendimizi daha çok önemsiyoruz. İnsanlar bizim için geliyor. Kavacık hazır, bekliyoruz. Çıkın çıkın gelin!” çağrısında bulundu.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.