Kemalpaşa Belediyesi önünde eylem: Çalışanlar işlerini geri istiyor

Kemalpaşa Belediyesi’nde ekonomik sıkıntılar sebebiyet gösterilerek, yaklaşık 140 kişinin iş akdine son verildi. İşlerini geri isteyen çalışanlar Kemalpaşa Belediyesi önünde eylem yapmaya başladı

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2024 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2024 11:26
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kemalpaşa Belediyesi önünde eylem: Çalışanlar işlerini geri istiyor

AYSELİN UZUN / Kemalpaşa Belediyesi’nde geçtiğimiz cuma çoğu bölüm ve birimin kapatılması ve çalışanların boşa çıkması sebebiyet gösterilerek, yaklaşık 140 kişinin iş akdine son verilirken buna eş zamanlı olarak Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’in izne çıkması gözlerden kaçmadı. Birçok işçi Türkmen’in bu hamleyi pazartesi günü başlayacak olan sendika yetkilileri ve işten çıkartılan işçilerce gerçekleştirilecek eylemden kaçmak için yaptığını iddia etti. Ancak belediye işçilerinin bağlı olduğu DİKS Genel iş Sendikası İzmir 7 Nolu Şube Başkanı Özgür Genç, Türkmen’in izinde olmasının eylemleri durduramayacağını, çalışanların işlerini geri alana kadar bu eylemi sürdüreceğini belirtti.

Öte yandan Türkmen’i AK Partili Kemalpaşa Belediye eski Başkanı Arif Uğurlu’ya benzeten Genç, “Türkmen’in bir gecede 300 kişi çıkartan Uğurlu’dan farkı kalmadı. Bu başkanımıza yakışmıyor” dedi. 

BİR YANDAN İŞTEN ÇIKARTIP BİR YANDAN ALDILAR

Geçtiğimiz yerel seçimlerden bu yana işçi çıkartılması konusunda Başkan Türkmen ile tam 3 defa görüştüklerini belirten Genç, başkanın söylentileri yalanladığını ancak buna rağmen 140’a yakın işçinin çıkartıldığını dile getirdi. Genç onlarca kişi işsiz kalırken boşalan yerlere yenilerinin alındığını da iddia ederek, “Kendisi bize herhangi bir işçi çıkartma durumunun olmadığını hatta yeni işçiler alacağını belirtti. Ancak ara ara da ekonomik durumların onu zorladığını, işçi maaşlarının ödemekte zorlandığını anlatıyordu. Bu kapsamda cuma günü bizim de haberimiz olmadan 140’a yakın işçi arkadaşımızın saat 17.30 civarlarında bir mesaj ile işten çıkartıldığını öğrendik. Maalesef ki bütün gün belediyede olmamıza rağmen bizlere bu konu bildirilmedi ve biz de işçi arkadaşlarımızdan öğrendik. Hatta gece vardiyasında olan bir arkadaşımızı işten çıkmasına o gece SGK olmadan çalıştırmıştır ve Mehmet Başkan böylece bir suç daha işlemiştir. Aynı zamanda işçi çıkartılmasına sebep olarak ekonomik nedenleri öne süren Mehmet Türkmen, burada işçi çıkartırken arkadan da işçi almıştır” diye konuştu.

TÜRKMEN’İN UĞURLU’DAN FARKI KALMADI

Çalışanların işine son verilirken sebep gösterilen ekonomik şartların kendilerine samimi gelmediğini vurgulayan Genç, Türkmen’i eski Başkan Uğurlu’ya benzettiği konuşmasında, “Ekonomi neden gösteriliyor ama Kemalpaşa Belediyesi borçlu ya da muhtaç bir belediye değil. Yaklaşık 3-4 yıldır burada yetkili bir sendikayız ve bunu az çok biliyoruz. Asıl ilginç olan şey biz belediyede olmamıza rağmen bu çıkış işlemlerinin nereden yapıldığını bilmiyoruz ve merak ediyoruz. Çünkü bu çok uzun bir süreç ve bu işlemler belediyede yapılsaydı biz bunu fark ederdik. Biz bunun belediyede değil dışarıda yapıldığını düşünüyoruz. Öte yandan Türkmen’in bir gecede 300 kişi çıkartan Uğurlu’dan farkı kalmadı. Bu başkanımıza yakışmıyor. Ayrıca son zamanlarda belediyede başkan ve başkan yardımcılarının odalarına şifreler koyuldu. Belediye başkanımız buradaki işçi arkadaşlarımızdan korkmasın. İşçiler ona bir şey yapmayacak ama haklarını sonuna kadar savunacaklar” ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ MECLİS ÜYESİNDEN İŞÇİLERE DESTEK

CHP’li Kemalpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Cemil Balyeli ise işçilerin hak arayışlarında sonuna kadar arkasında olduğunu söyleyerek, “Bugün geldiğimiz nokta da verdiğiniz mücadele de haklısınız. Umarım bir sonuç alırsınız. Bizler de almanız için her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.