Kemalpaşa'da e-ruhsat dönemi başlıyor

Kemalpaşa’da yapı ruhsatı işlemlerinin daha hızlı ve etkin bir şekilde yapabilmesi amacıyla e-ruhsat sistemine geçiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 13:04
Kaynak: BÜLTEN
Kemalpaşa'da e-ruhsat dönemi başlıyor

Kemalpaşa Belediyesi teknoloji destekli hizmet anlayışını doğrultusunda -dönüşüm sürecinde önemli bir adım attı. Vatandaşların ruhsatı işlemlerinin daha hızlı ve etkin bir şekilde yapabilmesi için e-ruhsat sistemi 1 Kasım 2024’te devreye giriyor.

E RUHSAT

E-DEVLET İLE ENTEGRE ÇALIŞACAK

Sistem yapı denetim firmaları ve proje müelliflerini belediye personeli ile dijital ortamda buluşturuyor. Bu sistemle birlikte onay süreçlerinin daha hızlı ve kontrollü bir şekilde ilerlemesi hedefleniyor. Zamandan ve enerjiden tasarruf sağlanması için proje kontrolleri dijital ortamda hızla incelenip, varsa eksiklikler dijital ortamda tamamlanacak. E-ruhsat hizmeti, Kemalpaşa Belediyesi web sitesi ve e-devlet sistemi ile entegre şekilde çalışacak olan e- ruhsat hizmetinde proje sahiplerine süreçle ilgili SMS ve e-posta yoluyla bilgilendirme yapılacak. Kullanıcıların e-ruhsat sistemini rahatlıkla öğrenebilmeleri için Kemalpaşa Belediyesi'nin YouTube sayfasında (@kemalpasabelediyesi) 1 Kasım itibarıyla 12 adet tanıtım videosu yayınlanacaktır.

E RUHSAT

KEMALPAŞA DİJİTAL ÇAĞA ENTEGRE OLUYOR

Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, vatandaşlara daha şeffaf ve nitelikli hizmetler sunabilmek için çalıştıklarını aktararak şöyle konuştu;

"Bu hizmet ile hemşehrilerimizin yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi, TUS ve irtifak kurma başvuruları gibi pek çok işlemi elektronik ortamda yapabilmelerini sağlayacağız. Dijital dönüşümün sunduğu bu olanaklarla vatandaşlarımız zamandan, dosya ve proje çıktılarından tasarruf ederek gerekli evraklara elektronik ortamdan ulaşabilecekler. Şimdiden Kemalpaşa’mıza hayırlı olmasını diliyorum”

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.