Kentsel dönüşüm mağdurlarından Başkan Tugay’a: Hodri meydan!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 15 yıl önce Türkiye’ye örnek proje olarak sunduğu kentsel dönüşümde yaşanan mağduriyeti anlatan Eray Uslu, “Yaklaşık 5 bin mağdur var. İzmir’in gerçek yüzü biziz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 15:01
Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ
Kentsel dönüşüm mağdurlarından Başkan Tugay’a: Hodri meydan!

İLKSES TV ekranlarında yayınlanan Sultan Gümüş Kaya ile Birinci Sayfa programının bugün ki konuğu Uzundere Kentsel Dönüşüm Platform Sözcüsü Eray Uslu oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 15 yıl önce Türkiye’ye örnek proje olarak sunduğu kentsel dönüşümde yaşanan mağduriyeti anlatan Uslu, “Yaklaşık 5 bin mağdur var. İzmir’in gerçek yüzü biziz” dedi.

YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Başkan Cemil Tugay’a ulaşamadıklarını kaydeden Uslu, “Bu proje iki CHP Genel Başkanı, üç İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, üç de ilçe Belediye Başkanı gördü, tarihe geçtik! Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi toplam 4 etap 3 bini aşkın bağımsız birimden oluşuyor. Aziz Kocaoğlu döneminde 1. ve 2. etap kapsamında 817 bağımsız birim yapılarak vatandaşlara teslim edildi, 2. ve 3. etapların yapımı ise yılan hikayesine döndü. Tunç Soyer döneminde yapım işi İZBETON’a devredildi. İZBETON da işi Yapı Kooperatiflerine devretti. Defalarca söz verilmesine rağmen 2. etapta 12 katlı 16 bloktan sadece 2’sinin 5. katına kadar kaba inşaat yapılabildi” bilgisini paylaştı.

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a da seslenen Uslu, “Kendilerinden destek bekliyoruz… Tapumuz belediyenin kasasında duruyor. Yardımcı olmayacaklarsa eğer tapumuzu versinler, projeyi biz tamamlayalım. Bunu yapacak gücümüz de inancımız da var. Hodri meydan. Bıçak artık kemiğe dayandı” dedi.

Uslu, talepleri karşılanmadığı takdir 15 Eylül Pazar günü kentin birçok noktasında eylem yapacaklarını duyurdu.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.