Konak Belediyesi "Engelsiz bir Konak" hedefiyle hizmetlerini sürdürüyor

"Engelsiz bir Konak" hedefi doğrultusunda hizmetlerini sürdüren Konak Belediyesi, ilçedeki engelli bireyler ve ailelerinin yaşamlarını kolaylaştırmak için örnek bir uygulama başlattı. Konak Belediyesi, belirlenen adreslerde psikolog ve sosyologlardan oluşan bir ekip tarafından gerçekleştirilen ev ziyaretleri ile psikolojik ve sosyal yardım taleplerine hızlı bir şekilde yanıt veriyor

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 15:10
Kaynak: BÜLTEN
Konak Belediyesi "Engelsiz bir Konak" hedefiyle hizmetlerini sürdürüyor

Toplumun tüm kesimlerine hitap eden hizmetleriyle sosyal belediyecilikte fark yaratan Konak Belediyesi, engelli bireyler için yaptığı çalışmalara hız kazandırdı. Engelli nüfusunun yoğun olduğu ilçede, engelli bireylerin ve onlarla birlikte yaşayan ailelerinin yaşam kalitelerini artırmayı hedefleyen Konak Belediyesi, "Engelsiz yaşam için el ele" sloganıyla örnek bir proje başlattı. Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen bu projede, belirlenen adreslerde psikolog ve sosyologlardan oluşan ekipler ev ziyaretlerine başladı. Sokak sokak gezerek engelli bireyler ve ailelerini evlerinde ziyaret eden ekipler, psikolojik ve sosyal yardım taleplerine hızlı bir şekilde yanıt veriyor.

"Engelsiz Servis" hizmeti ile evlerinden alınıp evlerine bırakılıyorlar

Ziyaretler sırasında yapılan sosyal inceleme anketleriyle belirlenen ihtiyaçlar, belediyenin olanakları doğrultusunda ücretsiz olarak karşılanıyor. Bu ihtiyaçlar arasında gıda, onarım, ev eşyası, tekerlekli sandalye, kıyafet, evde bakım gibi hizmetler bulunuyor. Ayrıca, psikolojik destek almak isteyen engelli bireyler ve aileleri, Psikososyal Destek Merkezi ya da Engelsiz Yaşam Köyü'ne yönlendiriliyor. Engelli bireyler ve aileleri, taleplerine göre psikologlarla yapacakları görüşmelere, belediyenin ücretsiz "Engelsiz Servis" hizmeti ile evlerinden alınarak götürülüyor ve görüşme sonrası yeniden evlerine ulaştırılıyor.

Mutlu: Öncelikli sorumluluğumuz, engelli bireyler ve ailelerinin yaşamlarını kolaylaştırmak

Engelli hanelerinin ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek amacıyla başlatılan çalışma hakkında bilgi veren Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, şunları ifadeleri kullandı: "Engelli bireyler ve ailelerinin yaşamlarını kolaylaştırmak, sosyal yaşam alanlarına katılımlarını sağlamak ve engelleri ortadan kaldırmak, yerel yöneticiler olarak bizim öncelikli sorumluluğumuz. Yakın zamanda başlattığımız bu çalışma kapsamında, engelli komşularımızı evlerinde ziyaret ederek ihtiyaçlarını tespit ediyoruz. Ekibimizdeki psikolog ve sosyologlar, engelli bireyler ve yakınlarıyla görüşmeler yaparak ihtiyaçlarını belirliyor ve belediyemiz tarafından ücretsiz olarak karşılanmasını sağlıyor. Bu şekilde hem engelli bireylerimizin durumlarını değerlendiriyor hem de taleplerini alarak kısa sürede karşılıyoruz."

Çalışma hakkında detaylı bilgi ve ücretsiz psikolojik destek almak isteyen engelli bireyler ile aileleri, Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünü 0232 484 22 91 numaralı telefondan arayarak randevu oluşturabilir.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.