Konak Belediyesi'nden maaş açıklaması: Sadece bizden kaynaklı değil...

Konak Belediyesi işçilerinin maaşların zamanında ve tam yatması için gerçekleştirdikleri eylemin ardından belediyeden maaş açıklaması geldi. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 15:17
Kaynak: BÜLTEN
Konak Belediyesi'nden maaş açıklaması: Sadece bizden kaynaklı değil...

Konak Belediyesi’ne bağlı MER-BEL işçileri, maaşların zamanında ve eksiksiz ödenmemesi nedeniyle belediye önünde eylem gerçekleştirdi. İşçiler, haklarını savunmak amacıyla bir araya gelirken, taleplerinin dikkate alınmaması durumunda perşembe gününe kadar geniş çaplı eylemlere gideceklerini açıkladı. Eylemin ardından Konak Belediyesi'nden maaş açıklaması geldi ve ödemenin en kısa zamanda yapılacağı söylendi.

ÖDEMELER YAPILACAK

Açıklamada giderek derinleşen ekonomik krizin yerel yönetimlere olumsuz etkilerini mazeret görmediklerini belirtilirken, ''Göreve geldiğimiz günden bu yana çalışma arkadaşlarımızın alın terinin karşılığını gününde ödemek için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Emeği en kutsal değer sayan sosyal demokrat bir belediye olarak işçilerimizin her türlü hak arayışlarının her zaman yanındayız. Fakat bu ay yaşanan sıkıntılı tablonun sadece Belediyemizden kaynaklı olmadığını belirtmek isteriz'' ifadelerine yer verildi.

Maaş ödemeleriyle ilgili süreç hakkında bilgi veren belediye yetkilileri, ''15 Ekim 2024 tarihinde ikramiye ve gıda kartları hariç çalışanlarımızın maaşlarının gününde ödenmesi için gerekli adımları attık. Ancak sendika temsilcileri ile yapılan görüşmede maaşların tamamının 18 Ekim 2024 tarihinde yatırılması talebi tarafımıza bildirildi. Bu doğrultuda maaş ödemeleri, sendika temsilcilerinin talep ettiği şekilde 18 Ekim tarihinde gerçekleştirilse de banka protokolünden kaynaklı gecikme nedeniyle çalışanlarımızın hesabına 21 Ekim 2024 tarihinde yatırılmıştır. Gıda kartları ödemeleri ise 18 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir. İşçilerimizin eksik kalan ikramiye ve öğrenim yardımı yarın, memurlarımızın sosyal denge tazminatları da bugün itibariyle ödenecektir'' dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.