Konak Belediyesi'nden ücretsiz okul öncesi eğitim: Mutlu Çocuklar Oyun Evleri kayıtları başladı!

Konak Belediyesi’nin hizmete açtığı ücretsiz okul öncesi eğitim verecek ‘Mutlu Çocuklar Oyun Evleri’ne kayıtlar başladı

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 11:49
Kaynak: BÜLTEN
Konak Belediyesi'nden ücretsiz okul öncesi eğitim: Mutlu Çocuklar Oyun Evleri kayıtları başladı!

Konak Belediyesi’nin sosyal belediyecilik hizmetlerine devam ediyor. Son olarak Toros ve Beştepeler Sosyal Tesisleri, Konak Engelsiz Yaşam Köyü, Aziziye, Agora, Ballıkuyu, Gültepe, Zeytinlik ve İsmet Paşa Semt Merkezlerinde hizmete açtığı verecek ‘Mutlu Çocuklar Oyun Evleri’ne kayıtlar başladı. 23 sınıfla hizmete açtığı 3-5 yaş grubuna yönelik ücretsiz okul öncesi eğitimi 7 Ekim 2024 tarihinden itibaren, kayıt durumuna göre 23 sınıf sırayla kapılarını açacak.

konak

Mutlu Çocuklar Oyun Evleri’ne nasıl kayıt yapılır?

Konak Halk Eğitimi Merkezi’nin öğretmen desteği verdiği hizmet kapsamında çocuklar, yarım gün veya tam gün eğitim alacak. Tam gün eğitim alan sınıflarda çocuklara öğle yemeği de verilecek. Mutlu Çocuklar Oyun Evleri’ne kayıt başvuruları https://oyunevi.konak.bel.tr/basvuru/ web sitesi üzerinden veya (0232) 484 53 00 numaralı telefon üzerinden 2987 dahili hat tuşlanarak kayıt başvurusu yapılabiliyor. Başvurular 2 Ekim tarihinde sona erecek.

konak

Eğitimde fırsat eşitliği

Dezavantajlı bölgelerdeki semt merkezlerinde yer alan Mutlu Çocuklar Oyun Evleri’ndeki okul öncesi eğitimi ve bu bölgede yaşayan kadınların üzerinde bakım yükünü azaltmayı çok önemsediklerini belirten Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İzmirli komşularını, çocuklarını kayıt yaptırmaya çağırdı. Eğitimde fırsat eşitliğine vurgu yağan Başkan Mutlu, “Semt merkezlerimizde okul öncesi eğitim çağındaki çocuklarımıza, Konak Halk Eğitimi Merkezi’nin de değerli katkılarıyla gün boyu eğitim alabilecekleri, oyun oynayabilecekleri ve öğle yemeği yiyebilecekleri sınıflar açıyoruz. Herkes eşit olsun diye çıktığımız bu yolda Konak Belediyesi olarak elimizden geleni yapıyoruz. Çocukların emin ellerde ve daha ekonomik şartlarda okul öncesi eğitim alması; bakımını üstlenen annelerin de rahatça iş hayatına, sosyal hayata katılabilmesi çok önemli” dedi

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.