Konak Belediyesi parkları yeniliyor

Konaklıların daha konforlu ve modern alanlarda vakit geçirebilmesi için eskiyen parklarda bakım çalışmalarını sürdüren Konak Belediyesi, oyun alanlarını yenilemenin yanı sıra park alanlarına yeni piknik masaları ve banklar yerleştirerek dinlenme alanları oluşturuyor

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 11:46
Kaynak: BÜLTEN
Konak Belediyesi parkları yeniliyor

Vatandaşların daha konforlu ve modern alanlarda vakit geçirebilmesini sağlamak amacıyla Konak Belediyesi, eskiyen ve kullanım ömrünü tamamlayan parkları ihtiyaçlara göre yeniliyor. Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, parkları baştan aşağı yenileyerek yepyeni bir görünüme kavuşturuyor. Ekiplerin titizlikle yürüttüğü bakım ve yenileme çalışmalarının son adresi Kütüphane ve Sarmaşık Parkları oldu. Çocuk oyun alanlarında yapılan yenileme çalışmaları kapsamında, mevcut oyun gruplarına yenileri eklenirken, piknik masaları ve banklar ile vatandaşlar için dinlenme alanları oluşturuldu. Mahalle sakinlerinin büyük beğenisini toplayan bu yenileme çalışmaları, ilçe genelindeki çeşitli parklarda devam ediyor.

Parklar her zaman yeşil ve canlı kalıyor

Vatandaşların talepleri doğrultusunda Kılıç Reis Mahallesi'ndeki Sarmaşık Parkı yeniden düzenlenerek hizmete sunuldu. Parkta, modern oyun gruplarının bulunduğu 220 metrekarelik bir oyun alanı ve 30 metrekarelik bir kum havuzu oluşturuldu. Çocuklar burada oyun oynamanın keyfini yaşarken, akıllı sulama sistemi sayesinde park her zaman yeşil ve canlı kalıyor.

Ulubatlı Mahallesi'nde ise Kütüphane Parkı’na 150 metrekarelik yeni bir çocuk oyun alanı ve masa tenisi eklenerek yenilendi. Parka yerleştirilen piknik masaları ve banklarla mahalle sakinlerine dinlenme alanları sağlandı.

Mutlu: Parklarımızın yenileme çalışmaları devam ediyor

İlçedeki parklarda belediye ekiplerinin düzenli olarak bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Eskiyen ve kullanım ömrünü tamamlayan parklarımızın yenileme çalışmaları devam ediyor. Komşularımızın daha konforlu ve modern alanlarda vakit geçirebilmeleri için ilçemizin dört bir yanında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çocukların güvenle oyun oynayabileceği ve komşularımızın rahatça dinlenebileceği alanların sayısını artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.