Konak Belediyesi ‘teknoloji’ teması ile 93. İEF’de yerini alacak

Konak Belediyesi bu yıl 93. kez açılacak İzmir Enternasyonal Fuarı için hazır. Belediyeler Sokağı’nda bulunan 102 metrekarelik Konak standında ziyaretçilere, fuarın bu yılki ‘teknoloji’ temasına uygun olarak yapay zekadan 3B baskı ve sanal gerçekliğe kadar farklı deneyimler yaşatılması hedefleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2024 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2024 15:24
Kaynak: BÜLTEN
Konak Belediyesi ‘teknoloji’ teması ile 93. İEF’de yerini alacak

Konak Belediyesi, her yıl farklı kültürleri misafir eden ve bu yıl 30 Ağustos-9 Eylül 2024 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan 93. İzmir Enternasyonal Fuarı için hazırlıklarını bitirdi. Konak Belediyesi’nin Kültürpark Uzun Havuz Belediyeler Sokağı’nda yer alan 102 metrekarelik standında ziyaretçilere, fuarın bu yılki ‘teknoloji’ temasına uygun olarak yapay zekadan 3B baskı ve sanal gerçekliğe kadar farklı deneyimler yaşatılacak. 30 Ağustos’ta misafirlerini ağırlamaya başlayacak olan Konak Belediyesi, çeşitli etkinliklerin yanı sıra Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelecek binlerce ziyaretçiye Konak’ın ve belediye hizmetlerinin tanıtımını gerçekleştirecek. Bununla beraber ‘Mutluluk Kahvesi’ de Konak standında bulunacakç

Konak'a sanal gerçeklikle bakış

Konak Belediyesi bu yıl İEF’nin de teması olan ‘teknoloji’ alanında misafirlere deneyimler yaşatacak. Stantta yer alan yapay zeka istasyonu ile ziyaretçiler yapay zeka teknolojilerinin günlük hayatta nasıl kullanıldığını deneyimleme fırsatı bulacak. 3B baskı istasyonunda da Konak Belediyesi logosu ve minik oyuncak gibi çeşitli objelerin baskıları yapılacak. Üretilen objeler diğer istasyonlarda yapılacak yarışmaları kazanan misafirlere hediye olarak verilecek. Ayrıca ziyaretçilere 3B baskı teknolojisi hakkında bilgi verilecek, bu teknolojinin nasıl çalıştığı ve hangi alanlarda kullanıldığı anlatılacak. Teknoloji meraklılarına hitap eden bir diğer istasyonda ise ziyaretçiler sanal gerçeklik (VR) gözlüğü sayesinde Smyrna Agorası’nın 2 bin önceki canlandırmasını deneyimleyerek zamanda yolculuğa çıkacak.

‘Mutluluk Kahvesi’ de İEF’te

Ekonomik fiyatlarıyla ilgi duyulan ‘Mutluluk Kahvesi’ de Konak standındaki yerini alacak. Konak Belediyesi standını gezmeye gelen ziyaretçilere tasarımıyla dikkat çeken Mutluluk Kahvesi’nde ücretsiz çay ve kahve ikramı yapılacak. Ayrıca Mutluluk Kahvesi’nin Kemeraltı ve Yağhaneler’de yer alan şubelerinden daha fazla kişinin faydalanabilmesi için tanıtımı gerçekleşecek.

Mutlu: İlçemizi ve belediyecilik vizyonumuzu tanıtacağız

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Konak Belediyesi olarak Türkiye’nin köklü, tanınmış ve en kapsamlı fuarı olma özelliği ile yerli ve yabancı katılımcıları bir araya getiren İzmir Enternasyonal Fuarı’nda bu yıl da yerimizi alacağız. Fuar boyunca teknoloji temasına uygun etkinlikler düzenleyeceğimiz standımızda bir yandan da ilçemizi ve belediyecilik vizyonumuzu tanıtacağız. Herkesi bu eşsiz fuar heyecanını paylaşmaya ve Konak standını ziyarete bekliyoruz” dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.