Konak'ta meme kanseri farkındalığı: Belediye binası pembe ışıklarla aydınlatıldı

Konak’ta belediye binası Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla pembe renkle ışıklandırıldı

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 10:43
Kaynak: BÜLTEN
Konak'ta meme kanseri farkındalığı: Belediye binası pembe ışıklarla aydınlatıldı

Konak Belediyesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı dolayısıyla Basmane’deki ana hizmet binasını pembe renkle ışıklandırılırken erken tanının önemine dikkat çekmek için Basmane’deki ana hizmet binasına “Erken Teşhis Hayat Kurtarır” yazılı dev pankart da asıldı. Yıl boyunca gerçekleştirdiği ücretsiz kanser taramalarıyla kadın sağlığına büyük destek veren Konak Belediyesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı dolayısıyla Basmane’deki ana hizmet binasını pembe renkle ışıklandırdı. Erken tanının önemine dikkat çekmek amacıyla pembeye bürünen aydınlatmanın yanı sıra binaya üzerinde pembe kurdele ve “Erken Teşhis Hayat Kurtarır” yazısı bulunan dev pankart da asıldı.

belediye binası

KETEM ile ücretsiz kanser taraması

Konak Belediyesi’nde meme kanseri farkındalığını sadece ekim ayı ile sınırlı değil. Yıl boyunca gerçekleştirdiği ücretsiz kanser taramalarıyla kadın sağlığına büyük destek veren Konak Belediyesi, kadınlara muhtarlıklar aracılığıyla ulaşıyor. Kadınlar her hafta düzenli olarak Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) taramaya götürülüyor. Konak Belediyesi ile KETEM iş birliğinde yapılan taramalara ilçe sınırları içinde yaşayan 30 yaş üstü kadınlar katılıyor. Kadınlara meme kanserine karşı mamografileri çekilirken rahim ağzı kanseri için de smear testleri yapılıyor.

belediye binası

15 Ekim’de farkındalık yürüyüşü

Konak Belediyesi, Konak Kent Konseyi, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği, Sağlıkta Kalite Derneği (SağKal), Meme Kanseri ile Savaşım Derneği (MEMEKANDER), Meme Hastalıkları Derneği, Kanserle Dans Derneği ve Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği, ortaklığında yürüyüş düzenlendi. 5 Ekim tarihinde yapılacak olan yürüyüş Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünden saat 13.00’te başlayacak olan ve ÖSYM Binası önünde son bulacak.

Başkan Mutlu’dan kadınlara çağrı: Ücretsiz kanser taramalarına katılın

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, meme kanserine karşı farkındalık yaratmak amacıyla ekim ayı boyunca belediye binasının pembe ışıkla aydınlatılacağını belirtti. Meme kanserinin hem dünya genelinde hem de ülkemizde kadınlarda en fazla görülen kanser türü olduğunu aktaran Mutlu, “Erken tanı halinde tedavisi mümkün olan bu hastalığa karşı bilinçli olmak büyük önem taşıyor. Konak Belediyesi olarak ekim ayı boyunca toplumsal farkındalığı artırmak için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Ayrıca ilçemizde yaşayan tüm kadınları belediyemiz aracılığıyla gerçekleştirilen ücretsiz kanser taramalarına katılmaya davet ediyorum. Erken teşhis hayat kurtarır” diye konuştu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.