Konak ve Bornova’ya iki üst geçit

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ana arterlerde ulaşım konforunu artırmak amacıyla iki üst geçidin yapımı sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 10:17
Kaynak: BÜLTEN
Konak ve Bornova’ya iki üst geçit

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda, hem yaya güvenliğini artıracak hem de trafikteki bekleme süresini azaltacak olan Karataş Üst Geçidi ile Altındağ Mezarlığı Yaya Üst Geçidi’nin çelik konstrüksiyon montajı devam ediyor. Eş zamanlı olarak yürütülen bu iki projenin Kasım ayında tamamlanması planlanıyor.

Bornova Altındağ Mezarlığı Yaya Üst Geçidi'nin yapımı hızlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, konforlu ve güvenli ulaşım için çalışmalarını sürdürüyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki Konak Karataş Yaya Üst Geçidi ile yeni otogar bağlantı yolu üzerindeki Bornova Altındağ Mezarlığı Yaya Üst Geçidi'nin yapımını hızlandırdı. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki Karataş Yaya Üst Geçidi'nin inşasında, ekipler deniz seviyesinin altında ve tramvay hattının yakınında zorlu temel çalışmalarını tamamladı. Üst geçitte kullanılacak çelik bölümlerinin üretimi de tamamlandı. Gece ve gündüz aralıksız sürdürülen çalışmalarda, ekipler Karataş Lisesi önü ve orta refüj hattında üst geçidin ayaklarında ve kirişlerinde çelik montajını gerçekleştiriyor. Montajların ardından, üst geçitte kullanılacak dört yürüyen merdiven ve iki asansörün montajı yapılacak. 81 metre uzunluğunda ve 3.6 metre genişliğindeki köprünün yanı sıra, projeyle birlikte toplam bin 300 metrekarelik çevre düzenlemesi de gerçekleştirilecek.

1 ay içinde tamamlanacak

Ekipler, montaj çalışmalarını yaklaşık bir ay içinde tamamlamayı hedefliyor. Bu proje sayesinde, İzmir’in önemli ana arterlerinden biri olan Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki yaya ve araç trafiği önemli ölçüde rahatlayacak. Özellikle okul ve tramvay ulaşımı gibi yoğun noktaların bulunduğu bölgelerde, yayalar için daha konforlu ve güvenli bir ulaşım sağlanacak. Ayrıca, cadde üzerindeki sinyalizasyon kaynaklı trafik sıkışıklıkları da hafifletilecek.

Kasım ayında hizmete girmesi planlanıyor

Karataş Projesi'nin yanı sıra, Fen İşleri Dairesi ekipleri Buca Onat Tünelleri ile otogar arasında yer alan ekspres yol üzerindeki Altındağ Mezarlığı Üst Geçidi Projesi'nde de montaj çalışmalarına başladı. Bornova Altındağ Mezarlığı bölgesinde 4416. Sokak, 4495. Sokak ve çevresindeki diğer sokakları birbirine bağlayacak bu yaya köprüsü, bölgede yayalar için güvenli bir ulaşım imkanı sağlayacak. 47 metre uzunluğunda, 5,5 metre yüksekliğinde ve 3 metre genişliğindeki köprünün betonarme çalışmaları tamamlandı; üst asansör kulesi, merdiven çelik imalatları ve yaya platformu montajı da bitirildi. Her iki üst geçidin Kasım ayında hizmete girmesi planlanıyor.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.