Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Şanlı: Turizme kurşun sıkıyor

İzmir Alsancak’ta kıyıya ölü balıkların vurması ve çöplerin toplanmamasına tepki veren Alsancak Kordon İş Adamları Derneği Başkanı ve Politikacı Ömür Şanlı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin acil bir şekilde müdahale etmesi gerektiğini vurguladı

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 17:18
Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ
Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Şanlı: Turizme kurşun sıkıyor

Muhabir- Merve Ağrıç / Alsancak Kordon İş Adamları Derneği Başkanı ve Politikacı Ömür Şanlı, son günlerde İzmir’de sahile vuran balıklara ve Alsancak’ta toplanmayan çöp sorununa değindi. Alsancak’ta sahilde kıyıya vuran ölü balıkların yaydığı kötü koku ve belediye işçilerinin eylem yaparak çöp toplamamalarının, turizm sezonunda esnafı ve İzmir’in prestijini olumsuz etkilediğini vurgulayan Şanlı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuyla ilgili acil bir önlem alması gerektiğinin altını çizdi. Konuyla ilgili yapılması gerekenleri aktaran Şanlı, “İzmir turizmine kurşun sıkıyoruz. Özellikle turist sezonunda ve kruvaziyer gemilerin geldiği günlerde, bölgedeki insanların burnunu tıkayarak geçmesi İzmir için hiç hoş bir manzara değil. En azından çöplerle ilgili bir çalışma yapılabilir” dedi.

İŞLETMELER ZARAR GÖRMEYE DEVAM EDECEK

Alsancak’ta kıyıya vuran ölü balıkların ve Kordon’da biriken çöplerin bölge yarattığı sorunlara değinen Şanlı, “Bu tür şeylerin olması, özellikle turist sezonunda ve kruvaziyer gemilerin geldiği günlerde, bölgedeki insanların burnunu tıkayarak geçmesi İzmir için hiç hoş bir manzara değil. En azından çöplerle ilgili bir çalışma yapılabilir. Sendika eylem yapıyor ancak Alsancak, turistlerin çok fazla geldiği bir bölge.  Orada esnaflar, iş yapan insanlar ve lokantalar var. Bu şekilde devam ederse işletmelere insanlar gelmemeye başlayacaklar. Haliyle çöp yığınlarının olduğu bir yerde kimse yemek yemek istemez. Zaten daha yeni salgın bir hastalıktan, pandemiden çıktık. İnsanların tekrar kafalarında bir salgın olması veya mikrop bulaşması olacak, tabii ki işlerimiz de olumsuz etkilenecek. Bununla ilgili de inşallah belediye başkanı bir an önce bir çözüm üretir. Çünkü ne olursa olsun her iş yerinin, bir A-B planı vardır. Yani bir kriz masasının olması lazım. Özellikle turizm bölgesinin olduğu bir yerde çöplerin bu şekilde kalması hiç hoş değil” ifadelerini kullandı.

DİĞER İLÇELERDEN DESTEK GELMELİ

Konuyla ilgili yapılması gerekenlere değinen Şanlı, “Çözüm çok basit aslında. İlçe belediyelerin çöp araçları gelecek ve buradaki çöpleri alacak. Yani sonuçta aynı partili bunlar. Sonuçta o ilçede de büyükşehir, cadde ve bulvarlara bakıyor o ilçenin belediye başkanıyla konuşacaklar ve alternatif olarak diğer ilçenin temizlik işleri gelecek. Çöp toplayan arkadaşlar gelecek ve toplayacak. Diyoruz ya kriz yönetmek, krizi yapmak, müdahale etmek bunlar çok basit şeyler. İşletmelerde bile her duruma karşı alternatif çözümler ve personeller var. Elemanın işi çıkar ve gider yerine hemen bakabilecek başka birini çağırırız. Yani olması gereken bu. Çalışan personeller bir gün daha mesaisini yaparlar. En azından çöpleri toplarlar. Hele hele turizm olan bölgedeyse toplanması gerekir” diye aktardı.

Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.