Kordon ölü balık kokuyor, vatandaş çözüm bekliyor

İzmir Körfez'inde yaşanan balık ölümleri sürürken, Kordon boyunca kıyıya vuran ölü balıkların saçtığı kokudan şikayet eden vatandaş Kordon’dan uzaklaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 11:18
Kaynak: MUHABİR BERKAY ERDEN
Kordon ölü balık kokuyor, vatandaş çözüm bekliyor

Muhabir-Berkay Erden / İzmir Körfezi’nde uzmanların sıcak havaya bağladığı balık ölümleri vatandaşlara zor anlar yaşatmaya devam ediyor. Akıntı yönü nedeniyle Kordon sahili boyunca belli noktalarda toplanan ölü balıkların yaydığı kötü koku nedeniyle vatandaşlar Kordon’dan uzaklaşıyor. Özellikle Alsancak Vapur İskelesi etrafında toplanan ölü balıklardan yayılan koku insanları vapur tercihlerinden uzaklaştırırken; çevrede hobi olarak olta balıkçılığı yapanların da sayısında büyük bir düşüş olduğu görülüyor. Kötü kokuya neden olan balıkların basit bir kepçeyle toplanabilecek kadar yakında olduklarını dile getiren vatandaşlar yetkililerin konuya çözüm bulmasını bekliyor.

BALIKLAR 1 HAFTA ÖNCE KESİLMİŞ

Bölgede hobi olarak olta balıkçılığı yapan bir vatandaşın paylaştığı bilgiye göre ise oltaya vuran balık sayısı 1 hafta önce kesilmeye başladı. Oltaya balık gelmemesini kastederek, “1 hafta önce bir şey olduğunu anlamıştık” diyen balıkçı ardından ölü balıkların kıyıya vurmaya başladığını dile getirdi. Normalde bu kıyılarda daha fazla olta olduğunu dile getiren hobi balıkçısı görüşlerini şu sözler ile noktaladı: “Biliyorsunuz burası normalde oltadan geçilmez bak etrafa kimse yok. Ben de gelmiş bulundum ama balık tutacağımı sanmıyorum kokudan durulmuyor.”

Kaynak: MUHABİR BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.