Kütahya ile İzmir arasında işbirliği masya yatırıldı

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı, Kütahya'da toplantı düzenledi. Kütahya-İzmir işbirliği ve Ege Ekonomik Forumu konuşuldu

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2024 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2024 13:00
Kaynak: BÜLTEN
Kütahya ile İzmir arasında işbirliği masya yatırıldı

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV), İzmir dışındaki toplantılar serisine Kütahya’yı ekleyerek Ege Bölgesi’nde 10 ildeki paydaşlarıyla daha yakın ilişkiler kurmayı hedefliyor. Eylül ayı yönetim kurulu toplantısı, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, diğer yerel yöneticiler ve EGEV yönetim kurulu üyeleri katıldı. Ayrıca, EGEV heyeti toplantı öncesinde Kütahya Valisi Musa Işın ve Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’yi de ziyaret etti.

İşbirliği ve ortak projeler

EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, Kütahya’da gerçekleştirdikleri toplantının verimli geçtiğini belirtti. Toplantıda Kütahya ile İzmir arasındaki işbirliğinin artırılması, turizm, sanayi ve ulaşım konularında ortak projelerin hayata geçirilmesi gibi konularda fikir alışverişinde bulunuldu. Küçükkurt, EGEV’in düzenlediği Ege Ekonomik Forumu’nu artık EGEV’e bağlı illerde de gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti. 2025 yılında Kütahya’da ilk kez yapılacak forum için görüşmelerin başlandığını dile getirdi.

Bölge kalkınmasına önemli katkılar sağlayacak

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Esin Güral Argat, Kütahya’nın 2017 yılında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olduğunu vurgulayarak, bu statünün sadece ünlü çinileriyle değil, aynı zamanda şehirdeki zanaat ve halk sanatlarının sürdürülebilir kentsel gelişime katkılarıyla da sağlandığını belirtti. Argat, Ege Ekonomik Forum’un önemli konularından birinin Kütahya’nın bu yaratıcı şehir kimliği olabileceğini ve bölge kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.