Lojistik Fuarı İzmir'de kapılarını açtı

Lojistik fuarının açılışında konuşan Başkan Tugay, “İzmir'i ihracatta ve ithalatta Türkiye'nin lojistik merkez üssü yapma hedefiyle çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 13:03
Kaynak: HABER MERKEZİ
Lojistik Fuarı İzmir'de kapılarını açtı

KEMAL ÖZKURT / Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Logistech- Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından üçüncü kez düzenlenen fuar 11-13 Eylül 2024 tarihleri arasında Fuar İzmir’in A ve B hollerinde konuklarını ağırlayacak. Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, limanlarda yaşanan sorunların çözümü noktasında her zaman destek olacaklarını belirtti. Lojistik fuarının her geçen gün büyüdüğünü belirten Başkan Tugay, “İzmir'i hem ihracatta hem ithalatta Türkiye'nin lojistik merkez üssü yapma hedefiyle çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” dedi. 

HER ZAMAN DESTEKLİYORUZ

Fuarın İzmir'i hem ihracatta hem ithalatta Türkiye'nin lojistik merkez üssü yapma hedefiyle düzenlemeye devam edeceğini belirten Tugay, “Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz fuar geçen yıla oranla yüzde 50 büyüdü. Stant alanları 11 bin metrekareyi aştı. Fuara 7 ülke ve Türkiye'den 9 şehir katıldı. Fuarımızda ziyaretçi ülke sayısı 25 ziyaretçi şehir sayısı ise 29 oldu. Çin öncülüğünde hayata geçirilen ‘Bir kuşak bir yol’ projesinde kara yolunda İstanbul'un deniz yolunda da Athena Pere limanının yerine İzmir'in ortak koridorda Batıya açılan kapı olmasını hedefliyoruz.  Bunun için ulusal ve uluslararası lojistik sektörünün fuarda bir araya getiriyoruz. Kemalpaşa'da şu anda yapımı devam eden lojistik merkez ticaret potansiyelini önemli ölçüde geliştiren bir yatırım olacak. Bütün bunları destekliyoruz. Fuarın ana sponsoru olan Nemport limanına özel olarak teşekkür etmek isterim. Onların da içinde bulunduğu limanlarımızın yaşadığı sıkıntılarla ilgili her zaman yanlarında olduğumuzu ve olacağımızı belirtmek isterim” diye konuştu. 

LOJİSTİK PERFORMANSA KATKI SAĞLIYOR

İzmir’in önemli bir kültür, sanat, turizm ve ticaret merkezi olmasının yanı sıra aynı zamanda fuarcılık alanında da önde gelen kentlerinden biri olduğuna dikkat çeken İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, “Ülkemizin limanları şüphesiz lojistik ağımızın bel kemiğidir. Özellikle İstanbul, İzmir, Mersin ve Antalya gibi liman şehirlerimiz uluslararası ticaretin ana noktalarıdır. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen lojistik fuarı da kısa geçmişine rağmen İzmir'in ve Ege'nin lojistik performansına önemli katkılar sağladı. Bu tür organizasyonların sektördeki son trendlerin takibi, iş ağının güçlendirilmesi ve geliştirilmesi gibi nedenlerden dolayı çok önemli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu. Lojistik fuarının daha çok geliştirmek için çalışmalarına devam edeceklerini belirten İMEAK DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, ise fuarın Avrupa versiyonlarına örnek alarak daha iyisini yapacaklarını söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.