Meclis'te arbede: CHP’li ve AK Partili üyeler birbirine girdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısının üçüncü birleşiminde CHP’li ve AK Partili meclis üyeleri arasında arbede yaşandı

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 20:10
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 20:35
Kaynak: HABER MERKEZİ
Meclis'te arbede: CHP’li ve AK Partili üyeler birbirine girdi

SEMİ TEKTAŞ / AK Parti Meclis Üyesi Abdulhakim Evin'in CHP Genel Başkanları ve Gezi Parkı eylemleri hakkında 'Vandallık’ demesi sonrasında meclis üyeleri birbirine girdi. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ve AK Partili meclis üyeleri arasında yaşanan gerilim salonda büyük bir tartışmaya yol açtı. Eşki'nin, 'Burada CHP genel başkanları hakkında konuşamazsın' diye bağırdığı duyuldu.

Evin, Eşki’ye ‘Elini kırarım senin, bana elini kolunu sallama’ dedi.

Ardından Meclis’te tansiyon yükseldi ve fiziki müdahale yaşandı.

Tugay: Meclis başkanlığı böyle yapılmaz

Başkan Cemil Tugay, tartışmanın sona ermesi için yaptığı konuşmada, "Siz seçilmiş meclis üyelerisiniz. Yayını açmadım lütfen sakin olun. İnsanların hassasiyetleri vardır, belli konularda tepki gösterir. Ben insanları fiziksel olarak ayırmam, meclis başkanlığı böyle yapılmaz" dedi.

Yıldız: Ben konuşurken müdahale olursa meclisi terk edeceğim

AK Parti grup Başkan Vekili Hakan Yıldız, "Siz bu meclisi yönetmekte sorumlu kişi olarak Ömer Eşki'ye tek bir müdahale yapmadınız. Ben Grup Başkan Vekili olarak eleştirilerimi ifade ettim. Yerimde oturuyorum, genç bir arkadaşımız haklı olarak ve haddini aşmayarak siyaset dilini sertleştirmeyerek konuştu. Ben konuşurken müdahale olursa meclisi terk edeceğim. Ayırmak için müdahale ettiğimiz CHP'li üzerimize yürüdü. 2 dakika bir genç kardeşimizin eleştirilerine tahammül edemezsek bu kentin sorunlarını nasıl tartışacağız? Bu belge başkanın seçim döneminde vaat ettiklerinin mevzuata girmesidir. Bütçenin faaliyetleri ve gelecek 4 yıl boyunca bu planın faaliyetlerini görüşeceğiz. Kanuna işlenmiş stratejik planı görüşüyoruz. Ercan beyin kullandığı ifadelerde hakaret yok. Abdulhakim kardeşimin ifadelerinde de hakaret yok. İçinde bulunduğumuz kenti yaşanmaz hale getiren CHP yönetimi sorulara cevap vereceğine genel siyasete giriyor ve gündemi geçiştiriyor. Biz başkanın 6 ay önce katılımlarla ilan etitği kampanya boyunca İzmir'e ifade ettiği her şeyi bu kitapçıkta ararız ve sorarız. Buradan da ifade ediyorum. Gezi benim için vandalizmdir. Stratejik plan kentin kendisidir. Ben stratejik plan konuşmaya başlamak istiyorum, biz durduk yere bu konulara girmedik" dedi.

Yıldız'ın konuşması sırasında, Başkan Eşki meclisi terk etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.