Meclis'te nezaket tartışması: Düşük zekalı muamelesi yapar gibi anlatmasınlar!

Meclis'te Başkan Tugay ile AK Partili Meclis üyeleri arasında ‘nezaket’ tartışması yaşanırken Tugay, “Belediye başkanının söylediklerini çarpıtıp, iftiraya dönüştürüp insanlara düşük zekalı muamelesi yapar gibi anlatmamalılar” dedi

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 19:50
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 20:03
Kaynak: HABER MERKEZİ
Meclis'te nezaket tartışması: Düşük zekalı muamelesi yapar gibi anlatmasınlar!

SEMİ TEKTAŞ- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ikinci oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay idaresinde gerçekleştirildi. AK Parti İzmir Milletvekilleri Eyyüp Kadir İnan ve Şebnem Bursalı'nın 'Körfez kirliliği ve ölü balık' eleştirilerine mecliste yanıt veren Cemil Tugay, “Normalde bu mikroorganizmalar burada yaşamaz. Ancak bu sene o kadar sıcak oldu ki yaşadılar. 'Bu türleri taşıyan yük gemileriyle ilgili önlem alınmalı' dedim. Aynı akşam bir kanal Cemil Tugay ölü balıkların taşındığını söylediğini dile getirdi. Buna inanmak için saf olmak lazım ama bunu denediler” şeklinde konuştu.

AK Partili Burçin Kevser Sevil, Tugay’ın AK Partili vekillerine yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Sevil’in konuşmasına tepki gösteren Tugay, “Belediye başkanının söylediklerini çarpıtıp, iftiraya dönüştürüp insanlara düşük zekalı muamelesi yapar gibi anlatmamalılar” diye konuştu.

HERKES BURASININ KAMU KURUMU OLDUĞUNU HATIRLAMALI

Maddelerin tamamlanmasının ardından ‘Gündem dışı konuşmalar’ kısmına geçildi.

AK Partili Uğur İnan Atmaca söz aldı. Atmaca, “Güçlük geçici personel çalıştırmayla ilgili görüşmelerimizi ifade etmiştik. Bu ihale İZFAŞ tarafından yapılmıştı ve sizin ihaleyi iptal ettiğinizi öğrendik. Bu kıymetli, belediyede mali disiplini sağlamaya çalışırken birçok emekçinin iş akdi feshedilirken yapılanı doğru buluyoruz. Bunun hemen arkasından yine Mart seçimleri öncesinde, 2024 yılında yapılacak konserlerle ilgili tespitlerimizi sıraladık. Bu konuda da adım attığını öğrendik kıymetli. Ancak İZSU’nun yaptığı bir ihale var daha sonucu yayınlanmamış. 380 tane taşeron işçinin 1 yıllığına alınması söz konusu. Bürokrat arkadaşlar sizi bilgilendirmiyor olabilir, biz size tespitlerimizi aktarıyoruz. İşten çıkartılan arkadaşlarımızın geriye alınması sağlanabilir. Bu konuyla ilgili açıklama yaparsanız sevinirim. SDT sürecinde 7 personelimiz görevden uzaklaştırıldı ve göreve iade edilecekleri söylendi. Bu konuda herhangi bir gelişme oldu mu?” dedi.

Atmaca’nın sorularına yanıt veren Başkan Tugay, “İZSU konusunu detaylı bilmiyorum. Ya yanlış anlamadır ya da bir açıklaması vardır. SDS sürecinde hukuksuz bir şekilde fiziksel travma yaratacak şekilde yaşanan şeylerden dolayı görevden uzaklaştırma oldu ama şu an göreve iade edildiler. Disiplin süreci devam ediyor. Görmezden gelemeyiz. Bir ceza alabilirler, bilemiyorum. Teftiş kurulu karar verecek. Şunu söylemek isterim, her bir çalışan arkadaşımız bizim için kıymetli. Kimseye zarar vermek istiyoruz. Ancak herkes buranın kamu kurumu olduğunu hatırlamalı. Maneviyatı olan işlerin yapıldığı bir yer. Her anlamda dikkat etmeliyiz. Kabul edilebilir hareketler değildi. Pişman olduklarını umuyorum. Bu konuyu kapattık ve anlaşmaya vardık. Arkadaşlarımızın görevleri başında huzur içerisinde çalışmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

SÖZLEŞMELER FESHEDİLECEK

AK Partili Hüsnü Boztepe kooperatifler ve teslim edilemeyen evler noktasında eleştiride bulundu. Boztepe’nin açıklaması üzerine konuşan Tugay, “Biz bu konuya siyasi değil idari bakıyoruz. Bizim ev yapmayı taaddüt ettiğimiz vatandaşlarımız bir de kooperatif üyesi olarak mülk sahibi olmak için dahil olan vatandaşlarımız var Şu anki yürüttüğümüz süreci en hızlı şekilde çözmeye çalışıyoruz mevcut durum tespiti yapıyoruz mahkeme yoluyla yapıyoruz. Böyle bir hukuki yol seçildi, bu bürokratlar ve avukatlarımızca önerildi. Bir kesinlik olmalıydı en kesinlik mahkeme yoluyla olur denilerek mevcut inşaatlar ve ne kadar ihtiyaç olacağı mahkeme yoluyla tespit edildi. Taaddüt edilen sürede kooperatifler sözleşmeye göre bitiremediği için sözleşmelerin feshine karar verildi. Daha sonra mevcut inşaat seviyesi ve sonra yapılacak inşaatlar hesaplanacak ve ona göre süreci İZBETON ele alacak. İZBETON bazı konularda Ege Şehir Planlama’ya yetkiyi devredebilir ama neticede ikisi de belediye şirketi. Bu şirketlerimizin yönetimi ile mümkün olan en kısa sürece, çok uzun bir vadeden bahsetmiyoruz. İnşaatlar tamamlanarak teslim edilecek. Biraz endişe devam edebilir. Ama evler teslim edilmeye başlanınca bu endişeler giderilecek. Bu olayın suç duyurusunda bulunulduğunu ancak oluşuz bir şey çıkmadığını hatırlıyorum. Hukuksuzluk görürseniz yine suç duyurusunda bulunabilirisiniz ancak iki müfettiş İZBETON ve belediyeyi denetledi. Varsa bir soru muhtemelen gereken yapılacaktır. Ancak bizim görevimiz idari olarak vatandaşlara verdiğimiz sözü yerine getirmek” ifadelerini kullandı.

BEN BÖYLE BİR ŞEY SÖYLEYEBİLİR MİYİM?

AK Parti İzmir Milletvekilleri Eyyüp Kadir İnan ve Şebnem Bursalı'nın 'Körfez kirliliği ve ölü balık' eleştirilerine mecliste yanıt veren Cemil Tugay, “Bizim Körfez'de plankton türleri tropikal bölgelerden taşınarak yük gemileri ile Körfez'e geldi. Normalde bu mikroorganizmalar burada yaşamaz. Ancak bu sene o kadar sıcak oldu ki yaşadılar. 'Bu tür türleri taşıyan yük gemilerle ilgili önlem alınmalı' dedim. Aynı akşam bir kanal Cemil Tugay ölü balıkların taşındığını söylediğini dile getirdi. Buna inanmak için saf olmak lazım ama bunu denediler. Sizin vekilleriniz aynı şeyi savundu. El insaf... Böyle şeylere maruz kalan insanlar olarak kusurumuz olabilir. En kısa zamanda gideririz. Rica ediyorum bize böyle muamele yapmayın. Ben böyle bir şey söyleyebilir miyim? Ne tür zekâ böyle bir uydurma üretebilir? Benim konuşmamı kesmişler ve güzel bir video yapmışlar. Bunları yapmayalım” açıklamasını yaptı.

ALTERNATİF OLMADAN OTOPARKI YIKMAYACAĞIZ

AK Partili Latif Aydemir, ‘Çankaya Katlı Otoparkı’nın akıbetini sordu. Tugay, “Çankaya Katlı Otoparkı’nın projesi hazırlanıyor. Yıkılmayacak, güçlendirilecek. Önce bir kısmı kapatılacak güçlendirilecek sonra diğer kısmı. Esasında orası yıkılmalı ancak yeni otopark yapılmadan, ihtiyaç karşılaşmayacak bir yer olmadan orayı yıkmayacağız” açıklamasını yaptı.

PROVAKTİF DİL KULLANIYORSUNUZ

AK Partili Kevser Burçin Sevil'in gündem dışı konuşmasının ardından yanıt veren Tugay, " Provakatif dil kullanıyorsunuz. Meclisi böyle yönetmeyin. Sizin üslubunuz dikkatimi çekiyor, sürekli yapıyorsunuz. Bu iyi bir tarz değil. Biz Karşıyaka Belediyesi'nden 200 milyona bir şey almadık, çünkü alamadık. Sizin kamulaştırın ve Cemevi yapın dediğiniz şey ile ilgili kendi belediye başkanınıza sordunuz mu, sormadınız. O proje ile ilgili başka önerilerde bulunan insanlar var. Önce kendi belediyenizle konuşun. Hiçbir şeyi doğru anlamadan konuşuyorsunuz. Sizi men ediyorum böyle konuşmadıktan. Sizin vekilleriniz benim, ölü balıklarla ilgili söylemlerimi çarpıttılar. Çok ayıp bu yaptıkları. Bir vekile yakışmayan seviye düşüklüğü. Belediye başkanının söylediklerini çarpıtıp, iftiraya dönüştürüp insanlara düşük zekalı muamelesi yapar gibi anlatmamalılar. Ben hiçbir yerden ölü balık getirildi demedim. Bu iftirayı atanlar düzeltmelidir. Bu iftira bana atıldı. Biz 100 tane cemevi yaparız. Ancak Cumhurbaşkanı kararnamesi bunları yasaklıyor. Önce okuyun sonra konuşun" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.