Menemen’de 3’üncü Uluslarası Çömlek Festivali kapılarını açtı

Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen 3’üncü Uluslarası Çömlek Festivali, bugün Menemen Şehir Parkı’nda çeşitli etkinlik ve yarışmalarla ziyaretçilerini ağırlamaya başladı

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 20:23
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 20:50
Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ
Menemen’de 3’üncü Uluslarası Çömlek Festivali kapılarını açtı

Muhabir- Merve Ağrıç/ İzmir Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen 3’üncü Uluslarası Çömlek Festivali, bugün Menemen Şehir Parkı’nda ziyaretçilerine kapılarını açtı. 6-7 ve 8 Eylül tarihleri arasında devam edecek olan festival, 3 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Birçok önemli ismin katıldığı bu festivalde çeşitli yarışmalar düzenlenecek ve yarışmada ödüller sahiplerini bulacak. 39 ülkeden katılımcıların yer aldığı bu festivale AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Ak Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ve birçok önemli siyasi isim katıldı.

MENEMEN VE AK BELEDİYELİK ANLAYIŞINI GÖRSÜNLER

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, “Bugün Aydın Pehlivan Başkanımızın ve ekibinin yapmış olduğu güzel bir festivale şahit oluyoruz. Workshop’ıyla, resim sergisiyle, çömlek ustalarıyla ciddi bir çalışmanın ürünü olan 3’üncü Uluslararası Menemen Çömlek Festivaline hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bu çalışmaların her birinin hem ticari hem kültürel anlamda o ilçeye çok ciddi bir şekilde destek verdiğini her zaman müşahit oluyoruz. 3 sene önce 18’le başlayan yabancı katılımcı sayısı bugün 39’a çıkmış. 39 ülkeden gelen misafirlerimiz var. Bir yanda Menemen Belediyemizin AK Belediyecilik anlayışıyla 39’a gelinen sayısı yurt dışından gelen misafirimiz ve ülke sayısı çıkarken, öbür tarafta ne yazık ki üzüldüğümüz İzmir Enternasyonal Fuarı olarak bildiğimiz ve yaşadığımız çocukluğumuzdan itibaren de hepimizin müşahit olduğu, İzmir Fuarı'mızsa 40 gün önce, hatırlıyorum giderdik annemizle babamızla kardeşlerimizle yüzlerce stant vardı, yüzlerce pavyon vardı. Ama ne yazık ki bugün 10’un üzerinde bir ülke sayısıyla uluslararası fuar olarak kendini adlandırılmakta. Gelsinler Menemen Belediyesi'nin yaptığı bu güzel çalışmayı görsünler. Gelsinler bu Menemen ve AK Belediyelik anlayışını görsünler” diye aktardı.

MENEMEN’İN YANINDAYIZ

Menemen’de farklı branşlardan da festivallerin kurulması gerektiğini ve hedeflediklerini aktaran Ak Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, “Böyle uluslararası müstesna gerek İzmir'imizi gerek Menemen'imizi gerekse ülkemizi bu anlamda temsil eden böyle bir organizasyonu imza atmak gerçekten ayrı bir ustalık istiyor. Ben de Menemen Belediye Başkanımız sayın Aydın Pehlivan'a çok ama çok teşekkür etmek istiyorum. Hepsinin emeğinin ve sanatının önünde de biz gençler olarak saygıyla eğiliyoruz. Aydın Pehlivan Başkanımız sağ olsun hiçbir zaman bizi uyutmuyor. Her dakika Menemen'in sokakları için Menemenli hemşehrilerimizin dertleri için bizleri Ankara'da sürekli bize ödev veriyor. Biz de Menemen'in bize vermiş olduğu ödevler doğrultusunda çalışıyoruz. İstiyoruz ki kalem kalem tüm icatlarımızı, kendimizi ve Menemen'imizi tüm İzmir’e gösterelim. Bugün sanattan spora, eğitimden sağlığa, kadar birçok hizmetler şu an Menemen'imizde hayata geçti, geçmeye devam ediyor. Biz hükümet olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Menemen'in ortaya koyacağı tüm işlerde Aydın Pehlivan Başkanımızın ortaya koyduğu tüm çalışmalarda tam kadro, Cumhur İttifakı olarak yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Tabii biz bunları yaparken birileri rahatsız oluyor. Menemen'deki bu yükselişten, bu marka hizmetlerden rahatsız oluyor. Menemen sahipsiz değildir. Cumhur İttifakı olarak biz Menemen ilçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın yanındayız. Burada yaşayan her hanedeki her çocuk, her ablamız ve her aile hizmetlerin en iyisini hak ediyor. Biz bunun için çabalıyoruz. Harmandalı’daki ve İzmir Körfezi’ndeki durum ortada. Türkiye'ye ve dünyaya rezil olduğumuz tabloyu düzeltin. Bizler bunun için çalışırken Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum, şehrimize teşrif etmişken, bürokratlarımızla, siyasetçilerimizle bir toplantı ortaya koymuşken toplantıya 1 kişi katılmadı. O da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay katılmadı. Bunların İzmir’le, Körfezle ve Menemenle ilgileri bu kadar. Fuar 93 yıllık bir gelenek. Sadece İzmir'in değeri değil, tüm Türkiye'nin değeri ve tüm büyüklerimizin tüm çevremizin hatıralarında güzel bir iz bırakan yer. Biz İzmir Fuarı’na gereken değeri gösterdik.  Büyükşehir Belediye Başkanlığı bizde olsaydı fuar nasıl yapılırmış hem İzmir'e hem dünyaya gösterecektik. Aydın Başkanım bu fuarın çıktısından sonra İzmirliler diyor ki; Artık farklı branşlarla AK Parti belediyelerinde, Cumhur İttifakı belediyelerinde fuar işinin nasıl yapıldığını bir de siz öğretin” ifadelerine yer verdi.

MENEMEN ÇÖMLEKÇİLİĞİ DÜNYA SAHNESİNDE HAK ETTİĞİ YERE ULAŞIYOR

Festivalin açılışında konuşan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Bugün burada 6 bin yıllık köklü geçmişiyle artık çömlekçiliğin başkenti sayılan Menemen'de bu kadim sanatı yeniden dünya sahnesine taşımanın haklı, onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Menemen Türkiye'nin çömlekçilikteki en önemli merkezlerinden biri olarak baş köşedeki yerini almaktadır. Bugün 3’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Menemen Çömlek Festivalimizle insanlık tarihi kadar eski olan çömlekçiliği uluslararası bir seviyeye ulaştırmanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz. 2022 yılında başlattığımız uluslararası Menemen Çömlek Festivalimiz on sekiz ülkeyle çıktığı bu yolda bugün 39 ülkeye ulaşmış durumda. Filistin'den Brezilya'ya, Hindistan'dan Hollanda'ya kadar çömleğin yapıldığı konuşulduğu her yerde Menemen'in izleri artık belirgin bir hal almakta. Bugün burada gururla ifade etmek isterim ki Menemen çömlekçiliği dünya sahnesinde hak ettiği yere ulaşmakta. Bu büyük başarının ardındaki kahramanlar ise hiç şüphesiz Menemen'in değerli çömlek ustaları ve sanatçıları. Huzurlarınızda ilçemizin tüm ustalarını saygıyla selamlıyorum. Ebediyete intikal edenleri rahmetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

HERKESE UNUTULMAZ ANLAR YAŞATMAYI HEDEFLEDİK

Menemen’in önceki zamanda gözardı edildiğini dile getiren Pehlivan, “Menemen'imiz bugün ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda uluslararası bir festivale ev sahipliği yapabilecek bilgiye, birikime ve deneyime kavuşmuştur. Her geçen gün büyüyen, gelişen ve giderek de daha fazla ilgi gören Menemen kendisiyle yarışan kendisini sürekli yenileyen uluslararası bir marka kent olarak yoluna kararlılıkla devam etmekte. Bu gelişmelere paralel olarak 3’üncü Uluslararası Menemen Çömlek Festivali'nde de sizler için zengin ve detaylı bir program içeriği hazırladık. Sanatsal seramik yarışmalarından, hünerli eller çömlek yarışmalarına, fotoğraf yarışmalarından, atölye çalışmalarına, network etkinliklerinden çömlek ve seramik ürün satış noktalarına, panellerden, sempozyumlara, yöresel lezzetlerden, sürpriz etkinliklere kadar her noktasından her anından büyük keyif alacağınız ayrıntıları özenle hazırladık. 3 gün boyunca sürecek bu görkemli festivalde yediden yetmişe herkese unutulmaz anlar, unutulmaz hatıralar yaşatmayı hedefledik. Bu büyük çabanın arkasında Menemen'e olan derin sevgimiz ve bu topraklara olan tutkumuz var. Memleketimize duyduğumuz sevgiyle Ege'nin en büyük 2 tane kütüphanesini Menemen'e kazandırdık. Türkiye'nin en büyük tematik çocuk oyun köyüne evlatlarımız için hizmete sunduk. Açık ve kapalı olimpik yüzme havuzlarımızdan, ilçemizin 4 bir yanındaki gençlerimizi kapsayacak gençlik merkezlerimize, battı çıktımızdan, 1 milyon metrekare alandaki yol çalışmamıza, 40 tane halı sahamızdan, 153 yeni oyun grubumuza, Halil Alkaya kapalı pazar yerimizden Koyundere vesaire kapalı pazar yerlerimize, bölgemizin en donanımlı merkezi olan geçici hayvan bakım evi ve rehabilitasyon merkezimizden, taziye evlerimizden düğün salonlarımıza kadar her şeyin en iyisini ve en güzelini Menemenli hemşehrilerimize sunduk, sunuyoruz ve sunacağız. Kongre merkezleriyle tiyatro salonlarıyla az önce de ifade ettik, açık ve kapalı spor salonlarımızla, açık ve kapalı yüzme havuzlarımızla gençlerimiz için oluşturduğumuz ve tüm ailelerimize de hizmet veren aile sağlık merkezlerimizle fitness Centerlarımızla, sağlık ocaklarımızla gerçekten Menemen'imizin ihtiyaç duymuş olduğu bu güzel ilçemizde yaşayan her cana dokunacak hizmetlerimizi sizlerle buluşturduk ve bugün de burada ilan ediyorum ki çömlek festivalimiz ulusal ve uluslararası seviyede sektörün en önemli festivali olarak herkes tarafından kabul gördü ve tarihe not düşürttü. Çünkü birlikte olmak, birlikte çalışmak ve birlikte başarmak bizim en büyük gücümüz Menemen çömlekçiliğini hep birlikte çok daha ileriye taşıyacağımıza yürekten inanıyorum” sözlerine yer verdi.

DÜNYA ÇOK BÜYÜK SIKINTILAR ATLATIYOR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Yıllar önce Buruncuk Köprüsü'nü sel almıştı. O günden beri Menemen’den sürekli gelir geçerim. Bu 3’üncüsü olmuş. Demek ki başkanımız geleli de 3 yıl olmuş.  Bakış açısıyla, görüşüyle insana verdiği değerle, Menemen’e verdiği değerle bugün 39 ülkeden ziyaretçinin geldiği uluslararası bir etkinliği yapabilir hale gelmiş. Dünyanın ülkemizin en çok birliğe ve beraberliğe muhtaç olduğu bir zamandayız. Dünya çok büyük sıkıntılar atlatıyor.  Dünya Gazze’de çok büyük bir insanlık dersi veriyor. Her gün insanlar ölüyor, öldürülüyor. Bir tek ülke bu hadiseye dur demeye çalışıyor, yanında olmaya çalışıyor, omuz vermeye çalışıyor Müslümanlara. Birliğe, beraberliğe çok ihtiyacımız var. Dünyada farklı bir haçlı zihniyeti aldı başını gidiyor. Üzerimize çok farklı şekilde geliyorlar. Kim mazluma yardımcı olmaya çalışsa onun üstüne bütün güçleriyle geliyorlar. Böyle bir zamanda sadece Türkler Türkiye'nin omuz verdiği yardım ettiği dünyada zulüm var dediği bir zamandan geçiyoruz. Birliğe ve beraberliğe çok büyük ihtiyacımız var” dedi.

Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.