Milli Eğitim Bakanlığı Atatürk Lisesi’nin otopark ihalesinde yeni gelişme

İzmir Atatürk Lisesinin bahçesinin otopark olarak kullanılmasına ilişkin yapılan ihale iptal edildi. Atatürk Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Saraç, ‘otopark işletmesinin Okul Aile Birliğine verilmesini istediklerini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 15:11
Kaynak: HABER MERKEZİ
Milli Eğitim Bakanlığı Atatürk Lisesi’nin otopark ihalesinde yeni gelişme

SEMİ TEKTAŞ / İzmir Atatürk Lisesi’nin bahçesinin otopark olarak kullanılmak üzere yapılan ihale Millî Eğitim Bakanlığı tarafından iptal edildi.  Ağustos ayında yapılan ihaleyi 15 milyon 600 bin liraya Rıdvan Aksoy kazanmıştı. Bakanlık yapılan tüm inceleme ve araştırma sonucunda ihaleyi güvenlik zafiyeti olabileceği nedeniyle iptal etti. İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Murat kararı doğrularken yeni bir ihale çalışması daha olacağını da söyledi.

İKİNCİ BİR İHALE YAPILACAK

İptal edilen ihaleden sonra yeni bir ihale daha yapılacağını söyleyen Saraç, bahçenin otopark olarak işletilmesi durumunda Okul Aile Birliği’nin işletmesi gerektiğini ifade etti. Saraç, “Bize gelen bilgiye göre ihalenin iptal edildiği söylendi. Tam olarak bizim ihaleye itiraz ettiğimiz gerekçeler olan güvenlik nedeniyle iptal edilmiş. Otopark ihalelerinin güvenlik sıkıntısı yaratacağı, okulda üçüncü şahısların otoparkta güvenli sorunu yaratacağına dair endişelerimiz vardı. Bu yüzden de ihaleye itiraz etmiştik ve basın açıklaması yapmıştık. Şimdi görüyoruz ki Millî Eğitim Bakanlığı da ihaleyi aynı gerekçe ile iptal etmiş. Aklın yolu birdir. Artık bu ihalenin tekrarlanmaması gerekiyor. Çünkü aynı şartlarda farklı bir sonuç elde edilmesi mümkün değildir. İhalenin tekrarına yönelik bir çalışma yapılacağı söyleniyor. Tekrarlanması yönünde bir çalışma yapıldığı iddia ediliyor. Ama biz bunun doğru olmadığını bir kez daha söylüyoruz ve bunun tekrarlanmamasını istiyoruz. İşletilecekse de okula kaynak aktaracak olan Okul Aile Birlikleri tarafından okulun kendi bünyesinde bir çalışma yapılması gerektiğini belirtmek istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.