Mithat Öktem: Kül olsa da evimi bırakıp gitmem

Geçtiğimiz günlerde İzmir’de çıkan yangında evi küle dönen Mithat Öktem, yanan evinin enkazını terk etmedi. Öktem “Tek isteğim bana bir konteyner versinler. Ben kül de olsa evimi bırakıp gidemem” dedi

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 08:50
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 08:59
Kaynak: HABER MERKEZİ
Mithat Öktem: Kül olsa da evimi bırakıp gitmem

AYSELİN UZUN-ÖZEL HABER/ İzmir Karşıyaka’da bulunan Yamanlar Dağında başlayarak şiddetli rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyük bir alanı etkisi altına alan yangında, onlarca hektar yeşil alan kül oldu. Çıkan yangının yerleşim alanlarına yakın olması sebebiyle ise 17 ev alevlere teslim olurken, bu evlerden bir tanesi olan Bayraklı Doğançay Mahallesindeki Mithat Öktem evi tamamen kullanılmaz hale geldi. Yaklaşık 40 yıldır bu evde yaşadığını ve ömrünün yarısının burada geçtiğini belirten Mithat Öktem, itfaiyeyi defalarca aramasına rağmen tam 4 saat sonra alana geldiklerini iddia ederek, “Benim evimi yangın değil ihmal kül etti. 4 saat boyunca ne var ne yoksa yandı.” diyerek isyan etti.

MİTHAT ÖKTEM: ARADIĞIM ZAMAN GELSELERDİ…

Mithat Öktem, evi yanarken izlemek dışında ellinden bir şey gelmediğini söyleyerek, olayda ihmal olduğunu iddia etti. Öktem, “Benim evimi yangın değil ihmal kül etti 4 saat boyunca ne var ne yoksa yandı. Bu süre zarfında en az 20 defa itfaiyeyi aradım. Bana arabaları bırakmıyorlar dediler, su yok dediler. Yani gelen olmadı. Sonrasında 5 araç birden geldiler ama artık ateş sönmüş sadece dumanları kalmıştı. Aradığım zaman gelselerdi benim evim yanmayacaktı. Çünkü 1 ton su bile benim evimi söndürmeye yeterdi. O yüzden geldiklerinde artık söndürecek bir şey kalmadı gidebilirsiniz dedim. Burada benim 2 tane yetişkin oğlum var. İkisi de kendilerine göre bir çeyiz yapmışlardı. Öte yandan kızımın eşi 8 sene önce vefat ettiği için 2 çocuğuyla birlikte o da bizde kalıyordu. Onun da eşyaları vardı. Yani 4 tane buz dolabı, 4 tane çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve birçok hiç kullanılmamış ev eşyası yandı. Şimdi küllerinden başka bir şey yok. Benim 40 senem burada geçti. Şimdi benim tek ihtiyacım bir konteyner, çünkü ben evim enkaz da olsa bırakıp gidemem. Ömrümüz yarısı bu evdeydi. Ben evimin taşı, toprağı, külü de olsa onlara bakarak burada yaşarım. Kül de olsa evimi bırakıp gidemem.” dedi.

ORHAN ÖKTEM: VİRAN OLDUK BİTTİK

Orhan Öktem, Yangın sırasında iş yerinde olduğunu ve bir telefonla evinin yangını öğrendiğini dile getirdi. Öktem, tek tesellilerinin can kaybı yaşanmaması olduğunu vurgulayarak, “Yangın çıktığını yeğenimin ettiği telefonla öğrendim. Dayı koş ev cayır cayır yanıyor dedi. O anda işteydim ve adeta uçarak evime geldim. Tam 12 dakikada Karşıyaka’dan buraya ulaştım. Ancak yangını söndürmeye 4 saatte anca geldiler. Evimiz yangının çıktığı alana çok yakındı. Neden bu kadar geç kalındı anlamış değilim. Öte yandan belediye yardım ederiz diyor ama bunun sadece sözde kalmasından korkuyoruz. Daha ortada hiçbir şey yok. Zararımız en az 5 milyon. Burada biz 7 kişi yaşıyoruz ve 3 evlik eşya yandı külü kaldı. Biz de izlemekten başka bir şey yapamadık. Elimizden hiçbir şey gelmedi. Diyecek hiçbir şey bulamıyorum. Viran olduk bittik. Tek tesellimiz canımıza zarar gelmemiş olması” diye konuştu.

HASAN ÖKTEM: HİÇBİR ŞEYİMİZ KALMADI

Hasan Öktem ise yangın esnasında evde olduğunu ve yaşadıklarının kendisinde büyük travmalara yol açtığını belirterek, “Yangın evimizin hemen yukarısında bulunan ormanlık alanda başladı ve polisler gelerek, hemen evi tahliye etmemizi söylediler. Biz de evimizi bırakıp gidemeyeceğimizi söyledik ve itfaiyenin gelmesini bekledik. Zaten kısa süre içinde yangın evimize sıçradı. Çok büyük bir yangındı. Keşke polisten önce itfaiye gelseydi de şu anda bu durumda olmasaydık. Öte yandan kendimiz müdahale etmeye çalıştık ama sular da yoktu. Yani çaresiz kaldık. Bizim burada evimizle beraber canımız yandı. Bu evde 7 kişi kalıyoruz ve hepimiz evsiz kaldık. Her şeyimiz gitti. Hiçbir şeyimiz kalmadı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.