Murat Bakan'dan Narin Güran açıklaması

CHP İçişleri Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 09:41
Kaynak: BÜLTEN
Murat Bakan'dan Narin Güran açıklaması

CHP İzmir Milletvekili ve İçişleri Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Diyarbakır'ın Tavşantepe Köyü'nde kaybolan ve 19 gün sonra bir çuval içinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Murat Bakan, kolluk kuvvetlerinin yeterince etkin çalışmadığını belirterek, sürecin yönetilmesinde eksiklikler olduğunu vurguladı. Bakan, özellikle bu tür davalarda devlet mekanizmasının halktan ziyade siyasi çıkarları koruma refleksi gösterdiğini söyledi.

Sürecin medya desteği ilerlemesi engellendi

Bakan, cinayetin çözülmesi konusunda televizyon programlarının polisten daha etkili olduğunu belirterek, polisin detaylı inceleme ve sorgulama tekniklerini kullanmadığını iddia etti. Televizyon programlarının kyleamuoyu önünde olayları didik didik ederek, çelişkilerin üzerine gidip suçluları bulduğunu savundu. Murat Bakan ayrıca, yayın yasağı getirilerek sürecin medya desteği ilerlemesinin engellendiğini ve bunun kamuoyunun bilgiye erişimini kısıtladığını öne sürdü.

Ayrıca, Bakan soruşturmanın etkin yürütülmemesinin nedenlerinden biri olarak Narin'in amcasının HÜDA-PAR üyesi olmasının soruşturmanın üzerine gidilmemesiyle bağlantılı olabileceği iddialarını dile getirdi. Ensarioğlu'nun ailenin Refah Partisi geleneğinden geldiğini söylemesi de Murat Bakan tarafından eleştirildi ve bu durumun soruşturmanın üzerine siyasi bir gölge düşürdüğü vurgulandı.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.