Nusret-2024 Davet Tatbikatı'nda savunma sanayii sergisi

Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Nusret-2024 Davet Tatbikatı'nda savunma sanayii sergisi de düzenlendi. Savunma sanayii firmaları, teknolojilerini yerli ve yabancı katılımcılara tanıttı

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 15:55
Kaynak: AA
Nusret-2024 Davet Tatbikatı'nda savunma sanayii sergisi

Bu yıl İzmir Körfezi ile Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yapılan tatbikatta savunma sanayii sergisi de düzenlendi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yönetiminde Mayın Filosu Komutanlığı tarafından yapılan tatbikatın sancak gemisi olan ve Alsancak Limanı'na demirli bulunan TCG Sancaktar'daki sergiye 12 Türk savunma sanayi firması katıldı.

sergi

RADARA YAKALANMAYAN SU ALTI PLANÖRÜ

Sergide firmaların su altı ve su üstü teknoloji ürün ve araçları görücüye çıktı. Sergiye, tatbikata katılan gemi komutanlıklarından yetkililer ve gözlemciler de ilgi gösterdi. Sergide Sonitus firmasının kurucu ortağ Ayberk Aybek radara yakalanmayan su altı planörünü tanıtarak, 2016 yılından bu yana Türk Deniz Kuvvetlerinin ihtiyaçları doğrultusunda üretimler yaptıklarını söyledi.

Arkasında herhangi bir iz bırakmadan 6 ay seyir alabilen su altı planörünün 1000 metre derinliğe kadar inebildiğini aktaran Aybek, "Bu cihazla suyun altında birçok keşif yapmak mümkün. Yaklaşık 5 kiloluk faydalı yük taşıma kapasitesine sahip. Şu anda Deniz Kuvvetleri ve devletin diğer kurumlarıyla cihazın envanterlere dahil edilmesi için görüşüyoruz. Planörün seyir denemeleri devam ediyor. Mersin ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında seyir planlıyoruz” dedi.

sergi

İNSANSIZ SU ALTI CİHAZLARI

Hoytek firmasının Genel Müdürü Bertan Tezcan insansız su altı cihazları hakkında şöyle konuştu;

“Cihazlar dalgıçların inemediği derinliklerde pek çok görevi yerine getirebiliyor. Su altında 100 metreden 3000 metreye kadar değişen derinliklere inebilen cihazlar uzaktan kumandayla yönetilebiliyor. Arama kurtarmanın yanı sıra mayın tespiti ve imhasında kullanılabiliyoruz. Geliştirdiğimiz 600 metre derinliğe inen cihaz bir süre önce Şili'ye gönderildi”

sergi

NUSRET-2024 DAVET TATBİKATI

İzmir Körfezi ile Karadeniz Ereğlisi yaklaşma sularında icra edilen tatbikat Türkiye'den 13, Romanya, Bulgaristan, İspanya, Yunanistan ve İtalya'dan 9 olmak üzere toplam 22 geminin katılımıyla başladı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.