Olası faciaların önüne geçtik

Karabağlar’da yol ortasında tehlike saçan elektrik kablolarına gazetemizde yayınlanan haberin ardından elektrik dağıtım şirketi tarafından acil müdahale edilerek olası faciaların önüne geçildi

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2024 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2024 10:20
Kaynak: HABER MERKEZİ
Olası faciaların önüne geçtik

GÖNÜL MORSÜNBÜL- İzmir’in Konak ilçesine bağlı Alsancak semtinde 12 Temmuz’da yaşanan sağanak yağış sırasında 23 yaşındaki Özge Ceren Deniz ve 44 yaşındaki İnanç Öktemay elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti. Türkiye’yi derinden sarsan bu facia sonrasında İzmir’deki sokakların güvenli olup olmadığı sorusu yanıt beklerken, Karabağlar ve Konak ilçesinin farklı noktalarında bulunan elektrik kabloları caddelerdeki tehlikenin boyutunu gözler önüne sermişti.

İLKSES GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Gazetemizde yayınlanan haberimiz sonrasında, elektrik dağıtım şirketi yetkilileri kısa sürede harekete geçti. Söz konusu riskli noktalarda güvenlik önlemlerini alan yetkililer ilgili noktaları koruma altına aldı. Bu kapsamda Konak’a bağlı Atilla Mahallesi’ndeki Eşrefpaşa Caddesi’nde bulunan trafonun açık elektrik panosu kapatıldı. Karabağlar’ın 5 farklı noktasında da benzer önlemler alındı. İlk olarak Karabağlar’ın Çalıkuşu Mahallesi’ndeki Eskiizmir Caddesi’nde vatandaşlar tarafından mavi plastik bir bidonla geçici olarak kapatılan elektrik kabloları, yetkililer tarafından yüksek gerilime dayanıklı, “Dikkat ölüm tehlikesi” ibareli güvenlik panelleriyle korundu. İkinci olarak, Karabağlar’ın Selvili ve Günaltay mahallelerine bağlı Dostluk Bulvarı’nın yaklaşık 4 farklı noktasında elektrik kablolarına müdahale edilerek olası felaketlerin önüne geçildi. İlk noktada caddenin ortasında açık bir şekilde duran kablolar, yüksek gerilime dayanıklı güvenlik paneli ile korundu, diğer noktalarda ise çeşitli güvenlik tedbirleri alındı. Trafik kazası sonrasında zarar gördüğü için kablolarının dışarı fırladığı düşünülen ikinci noktada elektrik direğine ait kablolar kapatıldı. Yaya geçidinin önünde duran üçüncü noktada bulunan elektrik kabloları ise duba ile kapatıldı. Son olarak ucu açık şekilde tehlike saçan kablolara da müdahale edildi. Yetkililer, bölgede bulunan bir benzin istasyonuna ait sayaç çıkışından alınan kabloların tehlike oluşturduğunu belirterek, konuyla ilgili tutanak tutup benzin istasyonu yetkililerine bilgi verdiklerini açıkladı. Yetkililerin harekete geçerek ilgili noktalara müdahale etmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren bir vatandaş ise, İzmir’deki sokakların güvenliğinin artırılması için çalışmaların devam etmesi gerektiğini dile getirdi. İLKSES Gazetesi olarak konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.