Olaylı proje komisyona girecek

Karaburun’a yapılması planlanan ve halkın katılım toplantısında halkın tepkisi ile karşılaşan proje ile ilgili bakanlık, inceleme değerlendirme komisyonu aşamasına geçildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 10:35
Kaynak: İHA
Olaylı proje komisyona girecek

Muhabir-Berkay Erden / İzmir’in Karaburun İlçesinde yer alan ve 3 adet rüzgar türbininden oluşan Rüzgar Enerjisi Santrali’nde(RES) gerçekleştirilecek kapasite artışı ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı inceleme değerlendirme komisyonu kararı alındığını duyurdu.

Bir önceki aşama olan kalkın katılım toplantısı sırasında vatandaşların projenin kültür rotasını etkileyeceği düşüncesi ile tepki gösterdiği EMRES Rüzgâr Enerji Santrali’nde yapılacak kapasite artışı böylece Çevresel Etki Değerlendirme(ÇED) sürecinde bir sonraki aşamaya geçmiş oldu. Şu an 4,2 Megavat kurulu güce sahip olan ve GRC Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından işletilen projede yapılması planlanan kapasite artışı ile gücün 6,2 megavata çıkacağı bilgisi bakanlığın paylaştığı proje dosyasında yer aldı. Mevcut RES’e eklenecek yeni türbine ulaşım için 690 metre yol yapılacağı belirtilen projenin maliyeti ise 18 milyon Türk Lirası olarak açıklandı. Orman alanı içinde olduğu belirtilen projenin inşaatı 6 ay sürecekken; projenin tamamlandıktan sonra 49 yıl kullanım ömrü olduğu bakanlığın paylaştığı dosyada görüldü.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.