Onur Erdağ'dan 30 Ağustos mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramı'na yönelik bir mesaj paylaşan Tüm Yerel Sen Genel Merkez Örgütlenme Sekreteri Devrim Onur Erdağ, Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle andığını ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2024 19:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2024 19:39
Kaynak: HABER MERKEZİ
Onur Erdağ'dan 30 Ağustos mesajı

Tüm Yerel Sen Genel Merkez Örgütlenme Sekreteri Devrim Onur Erdağ, 30 Ağustos Zafer Bayramı'na ilişkin bir mesaj paylaştı. 30 Ağustos'un özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın eşsiz zaferi olduğunu belirten Erdağ, "30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin, emperyalist işgale karşı verdiği bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin 102.yılını kutluyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde; Türk Ordusu’nun, 26 Ağustos 1922’de Afyon Kocatepe’de başlattığı, 30 Ağustos’ta Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde kazandığı ve 9 Eylül’de İzmir’e adım atmasıyla, emperyalizmin; Anadolu’yu işgal ve paylaşım planları engellenmiş ve ulusumuzun bağımsızlık mücadelesi sağlanmıştır" dedi.

TÜRKİYE CUMHURIYETİNİN TEMELLERİ ATILDI

"Başkomutanlık Meydan Savaşı ile yurdumuz düşman işgalinden kurtarılmış, ulusumuz özgür ve bağımsız yaşama onuruna kavuşmuştur. Türk ulusu, zorlu şartlara ve tüm imkânsızlara karşı tam bağımsızlığını sağlamıştır" diyerek sözlerini sürdüren Erdağ, "30 Ağustos, hepimizin bildiği gibi büyük özverilerle kazanılmış Kurtuluş Savaşı’nın başarısıdır. 30 Ağustos Zaferi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde dönüm noktasıdır. Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ile birlikte, tam bağımsız, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. 30 Ağustos Zaferi’nin bize armağanı, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk devrimleri olmuştur. 30 Ağustos Zaferi, paylaşılmak istenen toprakların Misakı milli sınırları ile belirlenen bölümü üzerinde yeni bir Cumhuriyet kurarak bütün mazlum uluslara güç ve umut kaynağı olmuş, emperyalist planları bozmuş ve Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş, ilerici ve devrimci mücadelesinin başlangıcı olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasi, laiklik, sosyal hukuk devleti kazanımları ile Atatürk ilke ve devrimleri; 1919’da başlayan, 1922’de, 1923’te ve daha sonraki yıllarda devam eden zaferlerin ve devrimlerin eseridir. Ulusal birliğimize ve bütünlüğümüze, laik, demokratik cumhuriyetimize ve sosyal hukuk devletine yönelik saldırıları geçmişte olduğu gibi bugün de etkisiz hale getirmeye kararlıyız. Türkiye Cumhuriyeti’ne, zaferlerine ve kazanımlarına her koşulda sonsuza kadar sahip çıkacağız. Tüm Yerel-Sen; 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah ve dava arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.