Otogar önünde uzun yıllardır süren trafik çilesi son bulacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, otogar çevresindeki uzun süreli trafik sorununu çözmek için çalışmalara başladı. Viyadük altındaki yol düzenleme çalışmaları tamamlandığında, hem yayalar hem de araçlar için bu bölgedeki ulaşım daha güvenli, hızlı ve konforlu hale gelecek

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 10:40
Kaynak: BÜLTEN
Otogar önünde uzun yıllardır süren trafik çilesi son bulacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ile Bornova’yı kesintisiz bir şekilde bağlayacak Buca Onat Tüneli projesi kapsamında, otogar girişinin bulunduğu viyadük altındaki yol düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Geçen yıl, otogar üzerinden çevreyolu bağlantısını sağlayan 2,5 kilometrelik viyüdüğü devreye alarak otogar önündeki trafik yoğunluğunu azaltan Büyükşehir, kısa süre içinde tamamlanması planlanan otogar çevre düzenlemesi ile bu bölgede hem yayalar hem de araçlar için hızlı, güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlamayı hedefliyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen yol, kaldırım ve kavşak düzenlemeleri sonrasında, otogar önündeki uzun yıllardır süren trafik sorununa çözüm bulunacak.

Düzenli ve rahat bir trafik akışı sağlanacak

Çalışmalarla ilgili bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Sercan Kahya, “Buca Onat Tüneli projelerimiz hızla ilerliyor. Proje tamamlandığında Buca ile Bornova arasında kesintisiz bir ulaşım sağlanacak. Otogar viyadük altındaki düzenlemeler, Buca Onat Tüneli çalışmalarının bir devamı niteliğinde. Geçen yıl açtığımız 2,5 kilometrelik Altındağ – Otogar bağlantı yolu sayesinde Bornova’nın Altındağ, Yeşilova ve Karacaoğlan mahallelerinden çevreyoluna doğrudan ulaşım sağlandı, bu da otogar önündeki trafik yoğunluğunu azalttı. Viyadük altındaki çalışmalar tamamlandığında, otogar önünde düzenli ve rahat bir trafik akışı sağlanacak” dedi.

Sercan Kahya, “Burada, Altındağ ve Yeşilova semtlerinin bağlantı noktası niteliğinde bir alan var. Özellikle otogara gelen yerli ve yabancı misafirlerimize konforlu bir ulaşım sunmayı hedefliyoruz. Bu yol üzerinde araç ve yaya trafiği oldukça karmaşıktı. Çalışmalarımız tamamlandığında hızlı ve kesintisiz bir ulaşım sağlanacak” şeklinde ifade etti.

Şehrimize büyük bir değer katacağız

Altyapı çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını belirten Kahya, “Asfalt uygulamaları devam ediyor. Bu çalışmaların ardından peyzaj düzenlemelerine başlayacağız. Park ve Bahçeler ile Yapı İşleri Daire Başkanlıklarımızla birlikte viyadük altında yeşil alanlar da dahil olmak üzere düzenlemeler yapacağız. En kısa sürede bu çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz. Hem görsel hem de ulaşım açısından bu bölgeye şehrimize büyük bir değer katacağız” dedi.

70 bin metrekarelik alanda yol düzenleme çalışmaları yapılıyor

Fen İşleri ekipleri, proje kapsamında asfalt serimi, kaldırım yenilemesi, kavşak ve bağlantı yolu düzenlemeleri gibi birçok çalışmayı eş zamanlı olarak sürdürüyor. 70 bin metrekarelik alanda yol düzenleme çalışmaları gerçekleştiriliyor. 5 bin metrekarelik alandaki kaldırım düzenlemesi tamamlanırken, 1.000 metrekarelik alanda da çalışmalar devam ediyor. Düzenleme kapsamında 3 kilometrelik bordür montajı tamamlandı. Fen İşleri Dairesi tarafından yürütülen çalışmaların bir ay içinde bitirilmesi ve trafik yönlendirmesinin tamamlanması hedefleniyor. Yol düzenleme işlemlerinin ardından peyzaj düzenlemeleri ve viyadük altı tasarım çalışmaları da iki ay içinde tamamlanacak.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.